vineri, 26 februarie 2016

Publicat la 2/26/2016 10:12:00 p.m. de Redacţie

În sfârşit, victorie! Gaz Metan Mediaș a spart gheaţa în 2016


Formaţia pregătită de Mihai Popa şi Dan Popa s-a impus cu scorul de 84-78 în faţa formaţiei Dinamo Bucureşti. Alb-negrii au condus în permanenţă pe tabela de marcaj şi au câştigat două dintre sferturi, celelalte două terminându-se la egalitate. Cei mai buni marcatori pentru gruparea de pe Târnava Mare au fost Navickas, Graham, Peciuckas şi Drăguşin. 


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii au început bine partida disputată sâmbăta trecută în Sala Sporturilor şi au reuşit să îşi adjudece primul sfert cu 24-19. Sfertul al doilea s-a încheiat la egalitate, astfel că la pauza mare s-a menţinut ecartul de 5 puncte. Contrar evoluţiilor de până acum în sfertul al treilea, gaziştii s-au apărat foarte bine şi au punctat în faza ofensivă, reuşind să se distanţeze la 16 puncte. Dinamo a dat semne de revenire în finalul sfertului, care s-a încheiat în cele din urmă la egalitate, la fel ca şi precedentul. 

Patru marcatori

După 4 minute din actul decisiv, Dinamo a trecut pentru prima şi ultima dată la conducerea jocului în această partidă. Mediașul nu a cedat, a trecut din nou în avantaj şi s-a impus în final cu 84-78. Medieşenii au beneficiat de o prestaţie solidă din partea a patru jucători, fiecare cu minim 14 puncte marcate. Astfel, Gediminas Navickas a fost principalul marcator al alb-negrilor cu 21 puncte, Paul Graham a avut 16 puncte, Vaidotas Peciukas a avut 14 puncte, iar Ionuţ Drăguşin a fost cel mai eficient jucător al Gazului, cu 14 puncte şi 13 recuperări, un nou double-double.  

Mulţumiri pentru suporteri

La finalul partidei câştigate cu Dinamo, tehnicianul alb-negrilor a ţinut să le mulţumească fanilor pentru suport, dar şi pentru că au în continuare răbdare cu echipa, în ciuda poziţiei ocupate în clasament. „Ați văzut cât de greu a fost. În primul rând vreau să le mulțumesc suporterilor care au avut și au în continuare răbdare, pentru că nu suntem într-o situație prea bună. În seara aceasta ne-am luptat, deși au fost foarte multe greșeli inexplicabile. Probabil din prea multă dorință, se întâmplă și aceste lucruri, dar în mod sigur trebuie să corectăm aceste greșeli pentru a câștiga mai multe meciuri. Nu am făcut nimic cu această victorie dacă nu vom continua să câștigăm“, a comentat Mihai Popa. 

Deplasare dificilă

La sfârşitul acestei săptămâni, Gaz Metan va întâlni în deplasare BC Timişoara. Partida face parte din runda secundă a fazei a doua a campionatului Ligii Naţionale de baschet. Alb-negrii au mare nevoie de orice victorie, în condiţiile în care ocupă ultima poziţie a clasamentului. „Sper că echipa se va descătușa după această victorie cu Dinamo, dar este foarte clar că trebuie să muncim pentru a avea o clarviziune mult mai mare în anumite momente ale meciului, care sunt cheie și te pot costa victoria. Cu siguranţă că am avut dorinţă de victorie, asta s-a văzut pe teren, însă trebuie să muncim în continuare pentru fiecare meci“, a mai declarat Mihai Popa.
    Trimite prin e-mail