miercuri, 17 februarie 2016

Publicat la 2/17/2016 10:33:00 p.m. de Redacţie

Ciulea și operaţiunea „Patrupedul mut“


Proprietarii de câini care locuiesc la case ar putea fi obligaţi să își opereze câinii care tulbură liniştea publică prin lătrat zgomotos.
Autor: Alex PÎNTEA

Ioan CIULEA
Consilierul local Ioan Ciulea (PPDD) a depus un amendament prin intermediul căruia vrea să modifice şi să completeze hotărârea Consiliului Local care reglementează creşterea, deţinerea şi protecţia animalelor pe raza municipiului Mediaş. Alesul local susține că vorbeşte în numele mai multor medieşeni deranjaţi de lătratul foarte puternic al câinilor din curţile vecinilor.
Ciulea vrea ca medieșenii care deţin câini la casă să aibă acordul vecinilor pentru asta, iar în caz contrar, proprietarii să fie obligaţi să îşi opereze patrupedele la corzile vocale, pentru a nu mai deranja cu lătratul. „Soluţia concretă ar fi ca deţinătorii de câini să fie obligaţi prin amendamentul respectiv ca în cazul în care aceştia conturbă liniştea locatarilor să aibă acordul lor scris. Dacă nu îl obţin, atunci să fie obligaţi să îşi opereze câinii la corzile vocale. Nu e ceva ieşit din comun, e ceva normal, ceva firesc, suntem în Comunitatea Europeană, trăim într-o ţară civilizată în care oamenii trebuie să înţeleagă acest lucru. Nu mi-a venit mie ideea. O mică operaţie la corzile vocale unui câine care are o intensitate de lătrat mare se poate face cu un cost minim“, a explicat Ciulea. Amendamentul iniţiat de acesta este înscris pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local din luna februarie. Aceasta se va desfăşura luni după-amiaza, la sediul Primăriei Mediaş.
    Trimite prin e-mail