vineri, 19 februarie 2016

Publicat la 2/19/2016 01:04:00 p.m. de Anonim

Administrația locală din Copșa Mică susține “Şcoala și comunitatea” | FOTOEvenimentul “Şcoala și comunitatea”, desfăşurat ieri, 18 februarie, a ajuns la cea de-a treia ediție la Copșa Mică.

Programul inițiat de primarul Daniel Tudor Mihalache, adept al crezului că bunăstarea unui oraș depinde în mare măsură de calitatea educației cetățenilor săi, şi-a propus să prezinte, în mod transparent, locuitorilor orașului Copșa Mică, implicarea autorităţilor locale în activitatea instructiv-educativă a instituțiilor de învățământ din oraș şi modul în care este sprijinit financiar constant învăţământul copşean, potrivit unui comunicat al Compartimentului Relații cu Publicul din Primăria Copșa Mică.

De asemenea, în instituţiile de învăţământ, elevii au fost informați despre eforturile pe care comunitatea locală le face pentru a avea spații școlare moderne, curate, adecvate pentru obținerea unor rezultate bune la învățătură și la activitățile extra-curriculare pe care Primăria le sprijină ori de câte ori este solicitată.
Manifestările programului au cuprins şi vizitarea de către invitaţi, părinți și bunici (peste 50 de persoane), a tuturor instituțiilor de învățământ din oraș: de la grădiniţă până la liceu. Peste tot, invitaţii au fost primiţi de gazde cu mici suvenire, cântece, pliante şi prezentări ale activităţilor pe care le desfăşoară în unităţile lor de învăţământ.


La Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” Copșa Mică, punctul final al vizitei, peste 120 de participanţi (părinți, cadre didactice, reprezentanți ai autorităților și organizațiilor locale) au concluzionat că între instituțiile de învățământ din oraș, autorități și părinți, există o bună colaborare, menită să asigure nivelul de educație prin care copiii și tinerii din oraș și comunele învecinate să poată accede la nivelurile superioare de învățământ sau pe piața muncii, la același nivel de competitivitate cu elevii din Mediaș, Sibiu sau Blaj. (A.L.)
    Trimite prin e-mail