joi, 21 ianuarie 2016

Publicat la 1/21/2016 01:49:00 p.m. de Anonim

Mediașul a intrat în zodia frigului

Autorităţile locale au luat măsuri pentru a preveni problemele cauzate de ger.


Autor: Alex PÎNTEA

Reprezentanţii municipalităţii au decis ca adăpostul de noapte să funcţioneze 24 ore din 24 pentru cei care au nevoie de un loc în care să stea. Această măsură se va aplica până în momentul în care temperaturile din timpul zilei vor mai creşte. De asemenea, pe timpul nopţii, poliţiştii locali vor organiza acţiuni menite să identifice persoanele fără adăpost. La Spitalul Mediaş nu s-au înregistrat cazuri cu degerături.

Gerul lui ianuarie

Mediaşul şi întreg judeţul Sibiu au tremurat serios în primele trei zile ale  acestei săptămâni. În municipiul de pe Târnava Mare s-au înregistrat -17 grade Celsius, în timp ce în Sibiu mercurul din termometre a coborât chiar şi mai jos. Dimineaţa de 19 ianuarie a fost cea mai geroasă din acest an, iar gerul s-a instalat în prezenţa unui câmp anticiclonic ce a format o uşoară inversiune termică.

24 din 24

Adăpostul de noapte din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş, situat pe strada Luncii, funcţionează, începând de ieri, și în timpul zilei. Capacitatea sa este 15 locuri, cu două dormitoare pentru femei şi bărbaţi, dar poate fi extinsă la nevoie. „Persoanele care apelează la serviciile adăpostului de noapte vor beneficia de toate serviciile sociale care se impun în aceste cazuri: deparazitare, de o masă caldă şi un pat curat“, informează Ioana Făgădar, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Poliţia face controale

Pentru a preveni şi evita problemele cauzate de ger, s-a decis ca poliţiştii locali să patruleze prin oraş, cu scopul de a identifica persoanele fără adăpost care au nevoie de ajutor. „Direcţia Poliţia Locală desfăşoară pe timp de noapte activităţi de identificare a persoanelor fără adăpost şi a celor care, în urma unor afecţiuni medicale, se prăbuşesc la pământ. În fiecare caz, sunt luate măsurile legale specifice situaţiei, respectiv de plasare în familie sau către aparţinători, predarea către Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Mediaş sau plasarea acestora în adăpostul de noapte“, a mai precizat Făgădar. 

Linişte la spital

Temperaturile scăzute din această săptămână nu au creat, din fericire, probleme medicale la Mediaş. Spitalul Municipal nu a înregistrat cazuri de persoane cu degerături sau alte afecțiuni cauzate de ger. „Nu au fost înregistrate probleme majore la nivelul municipiului Mediaş şi a zonei înconjurătoare. Spitalul Municipal Mediaş nu a înregistrat niciun caz de persoană cu hipotermie sau degerături“, confirmă managerul Bogdan Burghelea.
    Trimite prin e-mail