joi, 17 decembrie 2015

Publicat la 12/17/2015 09:48:00 p.m. de Redacţie

În amintirea eroilor români

Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ din Mediaș a găzduit, la începutul acestei săptămâni, o dezbatere cu tema „Memorialul durerii – o istorie altfel“.

Autor: Alex PÎNTEA

Au participat elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever“, care au avut ocazia să vadă un documentar despre persecuţia Securităţii asupra populaţiei, dar şi o prezentare a cărţii „Speranţe pe cartelă“, coordonată de jurnalistul Mircea Hodârnău.

Momente dramatice

„Luna decembrie este dedicată eroilor români, celor care au avut curajul de a se împotrivi hotărârilor Statului, şi care au plătit cu viaţa în lupta pentru libertate. Cu această ocazie, la Biblioteca Municipală «Stephan Ludwig Roth», a avut loc o dezbatere în cadrul căreia elevii Liceului Teoretic «Axente Sever», îndrumaţi de profesorul Constantin Schiau, au vizionat un documentar despre persecuţia Securităţii asupra populaţiei prin celebrele închisori comuniste, prin taberele de «reeducare» prin muncă, în care masa intelectuală română, datorită activităţilor «antistatale», a fost trimisă şi lăsată să moară. Totodată, jurnalistul Mircea Hodârnău a prezentat cartea «Speranţe pe cartelă», povestea a patru tineri medieşeni care au îndrăznit să ceară un lucru simplu, dobândit prin naştere: libertatea. Și care au devenit peste noapte «trădători de țară», au fost ridicaţi de Securitate, trimişi la închisoare în Bucureşti pentru a fi anchetaţi şi condamnaţi“, a explicat Andreea Buşoiu, organizatorul evenimentului.
    Trimite prin e-mail