luni, 16 noiembrie 2015

Publicat la 11/16/2015 12:25:00 p.m. de Redacţie

Au început înscrierile la Festivalul Naţional de Muzică Folk „Mediaş - Cetate Seculară“


Municipiul de pe Târnava Mare va găzdui, în perioada 11-12 decembrie, solişti şi trupe de muzică folk, care vor concura pe scena Sălii Traube.

Autor: Alex PÎNTEA

Participanţii se pot înscrie până în data de 23 noiembrie. Festivalul concurs a ajuns anul acesta la cea de-a 32-a ediţie. Organizatorii sunt Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret din cadrul Primăriei Mediaș, împreună cu Asociaţia Culturală „Mediaş - Cetate Seculară“.

Premii importante

Soliştii sau trupele care doresc să participe la festivalul naţional de la Mediaş se pot înscrie prin completarea formularului de pe site-ul Asociaţiei Mediaș - Cetate Seculară, www.medias-cetateseculara.ro, acolo unde poate fi găsit şi regulamentul complet al concursului. Totodată, aceştia trebuie să trimită şi un demo pe adresa de e-mail specificată pe site-ul asociaţiei.  „Vor fi admişi, în urma preselecţiei, zece participanţi şi se vor acorda cinci premii. Este vorba de Trofeul «Mediaş - Cetate Seculară», premiile II și III, premiul special al juriului şi premiul de popularitate, plus alte premii oferite de sponsori, în valoare de peste 4.500 de lei. Cei care doresc să se înscrie o pot face începând din data de 9 noiembrie până în data de 23 noiembrie. Evaluarea reprezentaţiilor din seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului“, au anunțat organizatorii festivalului.

Festivalul cu cea mai lungă tradiţie

Început în anul 1974, festivalul concurs „Mediaş - Cetate Seculară” a reprezentat locul de debut pentru numeroşi tineri pasionaţi de muzică şi poezie, care au reuşit să răzbată dincolo de porţile sufletului omenesc. Pe scenele din municipiul Mediaş, în zilele şi nopţile de festival, au oferit recitaluri extraordinare atât laureaţi ai ediţiilor precedente, cât şi interpreţi consacraţi din muzica românească. Printre aceştia s-au numărat Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Gheorghe Gheorghiu, Ducu Bertzi, Vali Şerban, grupul Ecoul, George Ani, George Munteanu, Elena Cârstea, Mădălina Manole, Anca Ţurcaşiu, Daniel Iordăchioaie, Ioan Gyuri Pascu, Victor Socaciu, Vasile Mardare şi Emeric Imre.

Workshop-uri gratuite

Organizatorii festivalului naţional de muzică folk au pregătit şi o surpriză pentru persoanele aflate la început de drum în domeniul muzicii. Astfel, la ediţia de anul acesta, toţi concurenţii admişi vor avea ocazia să participe gratuit la două workshop-uri. Este vorba de „Dezvoltare antreprenorială pentru tineri muzicieni”, susținut de Marius Matache, și ,,Poezie şi Text”, susținut de Dan Ilcuș. Workshop-urile vor fi deschise pentru participare și altor persoane interesate de aceste subiecte, în limita locurilor disponibile.
    Trimite prin e-mail