miercuri, 12 august 2015

Publicat la 8/12/2015 03:06:00 p.m. de Anonim

Prins cu 182 km/h între Șeica Mare și Agârbiciu


Un conducător auto a fost surprins de aparatul radar rulând cu viteza de 182 km/h pe un sector de drum cu limitare a vitezei la 70 km/h, între localitățile Șeica Mare și Agârbiciu.

Poliţiştii rutieri desfăşoară în această perioadă acţiuni în vederea prevenirii accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, anunță subcomisarul Luciana Lazăr, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.
Ieri după-amiază, în jurul orei 17.00, un conducător auto a fost surprins de aparatul radar rulând cu viteza de 182 km/h. El se deplasa pe DN 14, între localităţile Şeica Mare - Agârbiciu, pe un segment de drum naţional unde limita maximă admisă este de 70 km/h.
Conducătorul auto în vârstă de 39 de ani, domiciliat în localitatea Şelimbăr, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 945 de lei, fiindu-i aplicată şi pedeapsa complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile. 
În  județul Sibiu, în perioada 1 ianuarie - 30 iulie 2015, încălcarea regimului de viteză a dus la producerea a 20 de accidente grave, soldate cu decesul a șapte persoane şi rănirea gravă a altor 27, respectiv 20 de accidente uşoare  soldate cu 41 de răniţi uşor. 
"Cele mai recente analize asupra siguranţei traficului rutier arată că principala cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul județului Sibiu o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză sub cele două forme, excesivă şi neadaptată la condiţiile meteo şi de drum", a menționat Luciana Lazăr. (A.L.)
    Trimite prin e-mail