luni, 4 mai 2015

Publicat la 11:21:00 de

Teatru în Salina Turda (P)

Joi, 7 mai 2015, de la ora 17.00, Asociaţia Culturală TransFestSilvania Theatrum prezintă, în amfiteatrul situat la 80 metri adâncime în sala Rudolf din Salina Turda, premiera turdeană a piesei „Frumoasa, deşteapta şi urâta”, având în distribuţie pe actorii: Sorin Oros, Vlad Mureşan, Tibor Szekely. 

„Frumoasa, deşteapta şi urâta” este varianta feminină a piesei „Frumosul, deşteptul şi urâtul”, jucată pe mai multe scene din România, o comedie care anul trecut a cucerit publicul american în cadrul turneului efectuat de trupa sătmăreană, o variantă feminină a unui concept de teatru de club. Sorin Oros ni se prezintă aici într-o triplă ipostază: de autor, regizor şi interpret al rolului Frumoasei Ziţa. O altă surpriză este reprezentată de redescoperirea versurilor lui Ion Pribeagu (Isac Lazarovici, 1887-1971), personaj de legendă în istoria umorului românesc, autorul textelor spectacolelor lui Constantin Tănase. Ironic şi autoironic, umorul practicat de Ion Pribeagul, valabil chiar şi în vremurile noastre, va fi excelent redat de cei trei actori sătmăreni, fiecare transpunând prin atitudine, limbaj şi gesturi o tipologie feminină, schematizată în mentalul colectiv.
Personalitate complexă, puternic legată de lumea teatrului, Sorin Oros a fost prezent, pentru prima dată pe o scenă teatrală la Turda în martie 1989. Format în clasa maestrului Marius Bodochi, a devenit actor profesionist din 1997. A interpretat peste 70 de roluri în teatru şi film, de la Lică Sămădău la Avram Iancu, de la Zmeul cel Rău la Amiralul Langsdorf, de la Dostoievski la Moş Teacă. A regizat 15 spectacole pentru Teatrul de Nord Satu Mare şi Asociaţia TransFestSilvania Theatrum.
Vă așteptăm în Salina Turda - după cum spune Sorin Oros - pentru ”O oră de râs, o oră câștigată de la viață pe care trebuie să v-o oferiți! O oră pe care o veți dori mai lungă! O oră pe care v-o oferim din viața noastră! Câte femei au mai făcut asta pentru voi?”.


    Trimite prin e-mail