miercuri, 11 februarie 2015

Publicat la 2/11/2015 02:45:00 p.m. de Redacţie

Clubul Tineretului, reabilitat din 2016

Clădirea fostului Club al Tineretului din Piaţa Regele Ferdinand I va intra într-un proces de reabilitare începând de anul viitor.


Autor: Alex PÎNTEA

Fundaţia „Gândirea“ Mediaş, proprietarul imobilului, a câştigat procesul cu o persoană care îl revendicase, asta după aproximativ 12 ani de judecată. Faţada de la etajul clădirii fostului club arată foarte rău, pereţii sunt scorojiţi, iar imaginea este una sumbră. Cauzele care au dus la această situaţie ţin de un proces de revendicare intentat proprietarului clădirii. Procesul a durat mai bine de un deceniu şi s-a terminat abia în 2013.

Intervenţii la faţadă

Anul trecut, a fost doar reabilitată sumar faţada clădirii de la parter, iar Dan Ilcuş, preşedintele filialei Mediaş a Fundaţiei „Gândirea“, spune că s-a trezit cu un dosar penal din această cauză. „Anul trecut am încercat o simplă toaletare, să facem să fie puţin mai frumos, să nu mai fie aşa urât, fără a trece la lucrări fundamentale, şi am avut probleme din cauza asta. Acum ne vom judeca cu Primăria Mediaş, este un dosar penal de ce am făcut faţada puţin. Clădirea arată atât de rău pentru că a fost un litigiu care a durat foarte mult şi acum în Cartea Funciară sunt notate două interdicţii de înstrăinare. Acestea vor trebui anulate. Sunt proceduri complicate, e multă birocraţie. Arată destul de sumbru şi necesită un studiu foarte serios asupra faţadei. La parter a fost o joacă, la etaj e altceva, sunt elemente de arhitectură mai complicată, trebuie făcute nişte studii care durează. Eu spun că perspectiva apare undeva anul viitor“, a menţionat Ilcuş. Preşedintele Fundaţiei „Gândirea“ Mediaş a mai adăugat că lucrările vor fi foarte costisitoare, în condiţiile în care este nevoie de specialişti care să le execute, clădirea fiind una de patrimoniu.
    Trimite prin e-mail