vineri, 4 iulie 2014

Publicat la 7/04/2014 02:34:00 p.m. de Anonim

"The Texas Chainsaw Massacre": proiecție aniversară la festivalul "Lună Plină" 2014 | VIDEO


Ediția a treia a Festivalului de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” aniversează unul dintre cele mai influente filme de gen din istorie, "The Texas Chain Saw Massacre" (regia Tobe Hooper), de la a cărui premieră se împlinesc 40 de ani.

Acest clasic (copiat, refăcut și reinterpretat în neștire de-a lungul anilor) va fi prezentat la Biertan în versiunea integrală, restaurată digital (care a fost arătată și la Cannes, în mai) într-o proiecție unică, în aer liber, în cadrul secțiunii "American Masters".


O altă proiecție specială în acest an – fascinantul "Haxan" / "Vrăjitoria de-a lungul veacurilor" (regia Benjamin Christensen) –, va fi acompaniată live de duo-ul "Apa neagră" (parte a colectivului "Nu & Apa neagră"). Premiera acestui film greu de clasat, care va fi prezentat la Biertan în versiunea originală, a avut loc taman în 1922. Pe lângă deja-anunțatele "The World's End", "Rigor Mortis", "Witching and Bitching", "Here Comes the Devil" și "All Cheerleaders Die", în secțiunea "Tenebre", prezentată de TV 1000, vor fi proiectate alte două noi titluri, în premieră și în exclusivitate în România – "Haunter" (2013), un ghost story cu Abigail Breslin în regia lui Vincenzo Natali, autorul clasicelor-cult "Cube" și "Splice"; și "Cheap Thrills" / "Senzații ieftine" (2013, regia E.L. Katz), satiră extrem de sângeroasă în care excelează Pat Healy ("Compliance") și, mai ales, David Koechner ("Anchorman"), într-un contre-emploi binevenit.


Pentru cei mai rezistenți dintre spectatori, festivalul „Lună Plină” continuă secțiunea extremă "Grindhouse". Primul titlu confirmat este ultra-violentul "Wolf Creek 2" (2013), continuarea revelației australiene de la Cannes 2005, în regia aceluiași Greg Mclean și cu același John Jarratt în rolul psihopatului suprem Mick Taylor, cumva  mai aplecat către decapitări și eviscerări decât acum 8 ani. 


Ca în fiecare an, festivalul se va încheia cu proiecția nocturnă în aer liber a musical-ului cult "The Rocky Horror Picture Show", midnight movie prin excelență. Spectatorii costumați sunt bineveniți; orezul e din partea casei – „See androids fighting Brad and Janet/Anne Francis stars in Forbidden Planet...”.


Cea de-a 3-a ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „LUNĂ PLINĂ”, primul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 23-27 iulie, la Biertan.


Titlurile din competiție și celelalte evenimente speciale vor fi anunțate  săptămâna viitoare. Toate detaliile despre transport, acces filme și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro
Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/Event/47001406/Abonament-23-27-iulie. Până pe 8 iulie, abonamentele sunt disponibile la prețul special de 80 de lei.
Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film.
Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan.
Partener oficial: TV 1000
Sponsor: Silva
Parteneri de promovare: Cărturești, J’ai Bistrot, Control
Parteneri tradiționali: Asociația Transilvania Fest, Biletmaster.ro, PMA Invest
Recomandat de: Radio România Cluj
Parteneri media: Zile si nopti, Supersound, Dilema veche, Monitorul de Mediaș, Mesagerul de Sibiu, Liternet, Aarc.ro, horrorhaute.ro, Vice, CinemaRx, cineamator.ro, Cinefan, Film reporter, Cinemagia, Blog de cinema, slicker.ro, animationmagazine.eu, eclecticfm.ro, The Chronicle, SUB25, filme-carti.ro, www.baboom.ro, www.CalendarEvenimente.ro, Mediafax. 
Partener de monitorizare: Mediafax Monitorizare


Concurs pentru cititori

În calitate de partener media local al festivalului „Lună Plină“, Monitorul de Mediaș le oferă cititorilor săi fideli, prin tragere la sorți, două abonamente valabile pe toată durata festivalului. Pentru a intra în concurs, trebuie să dați „like“ paginii noastre de Facebook, https://www.facebook.com/MonitoruldeMedias. Tragerea la sorți va avea loc vineri, 18 iulie. Urmăriți zilnic www.monitoruldemedias.ro și facebook.com/MonitoruldeMedias pentru informații și materiale multimedia despre festivalul „Lună Plină“!
    Trimite prin e-mail