joi, 3 iulie 2014

Publicat la 7/03/2014 07:22:00 a.m. de Anonim

Comuna Târnava a găzduit Festivalul Caprei | FOTO

Prima ediție a Festivalului Caprei organizată în mediul rural a fost un succes. Festivalul Caprei şi a Produselor Tradiţionale din Zona Târnavelor își propune să devină o tradiție în zona Mediașului.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Dan GREAVU


Asociaţia Crescătorilor de Capre Caprimed, în parteneriat cu Primăria comunei Târnava, a organizat duminica trecută Festivalul Caprei şi a Produselor Tradiţionale din Zona Târnavelor. Evenimentul aflat la prima sa ediţie în mediul rural a avut ca scop promovarea tradiţiei şi a produselor tradiţionale, susţinerea fermelor de subzistenţă şi implicit a micilor fermieri. În cadrul evenimentului a fost organizată o bursă de capre cu licitaţie şi au fost prezenţi producători cu brânzeturi tradiţionale de capră, diferiţi producători locali cu produse naturale din grădinile proprii, dar şi alţi producători cu produse tradiţionale din zona Târnavelor - ceaiuri, dulceaţă, pâine de casă, vinuri sau miere de albine.


„În cadrul festivalului am introdus bursa caprei. Am făcut acest lucru pentru a-i da o legitimitate cât mai mare şi să îi permitem să evolueze cât mai mult pe plan local. Aici, în zonă, sunt aproximativ 1.000 crescători axaţi pe creşterea caprinelor. Am vrut să facem şi o ierarhizare a raselor de capră şi să dăm un imbold şi o temă de gândire în viitor pentru aceştia, pe care să o aplice în gospodăriile lor“, a explicat Gheorghe Streza, preşedintele Asociaţiei Caprimed.



Festivalul de la Târnava a cuprins şi un program artistic pentru participanţi. Astfel, au susţinut recitaluri interpreţii de muzică populară Simi Deac, Ariton Tarnu şi Luminiţa Dejan. Totodată, au concertat şi alţi interpreţi debutanţi sau mai puţin cunoscuţi, împreună cu ansamblul folcloric „Cununa“ Agnita.



Printre oaspeții festivalului de duminică s-au numărat și parlamentarii social-democrați ai Mediașului - senatorul Viorel Arcaș și deputatul Gheorghe Roman.








Citiți mai multe în ediția tipărită a ziarului!
    Trimite prin e-mail