vineri, 11 iulie 2014

Publicat la 7/11/2014 04:04:00 p.m. de Redacţie

Aproape 30 de străzi din municipiul Mediaş sunt în plină reabilitare

Cele 39 de străzi reabilitate cu bani de la BERD vor fi gata până la finalul acestui an. 11 dintre acestea au fost deja recepţionate, iar pe celelalte se lucrează la introducerea rețelelor de apă-canal și la infrastructura rutieră.


Autor: Alex PÎNTEA

Primarul Teodor Neamţu s-a declarat mulțumit de felul în care sunt cheltuiți banii împrumutaţi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Mai multe străzi din cartierul Vitrometan au fost reabilitate. Săptămâna trecută, municipalitatea a făcut recepția la terminarea lucrărilor pe două dintre acestea, Barajului și Porumbelelor. „Lucrările au constat în introducerea rețelelor de apă-canal și modernizarea sistemului rutier. Pe str. Barajului au fost executate și lucrări la zidul de sprijin. În această zonă, modernizarea sistemului rutier și introducerea rețelelor de apă și canal sunt aproape de final, în sensul că am terminat investițiile pe străzile Teba, Jiului, Barajului și lucrăm pe Ighișului - ramificația 3“, a precizat Neamțu, adăugând că pentru săptămâna aceasta sunt planificate lucrări pe As. Werner.

Prin credit

În această perioadă se lucrează la infrastructura rutieră pe 28 de străzi din municipiul Mediaș și Ighișul Nou. Aceste investiții sunt finanțate atât de la bugetul local, cât și de la BERD. Ele vizează străzi unde până acum nu au existat rețele de canalizare sau apă potabilă și nici asfalt. „Strategia municipalității a fost de a moderniza străzile unde nu existau utilități și nici asfalt. Este foarte important ca fiecare cetățean să beneficieze de aceleași condiții, indiferent de zona în care locuiește. Lucrările care se desfășoară pe cele 28 de străzi sunt diferite de cele care se execută în municipiu de către Apa Târnavei Mari și care sunt finanțate de UE“, a subliniat edilul-șef. Primăria a împrumutat de la BERD aproximativ 33 de milioane de lei pentru 11 ani, cu o perioadă de graţie de un an.


Şcoli reabilitate termic

Mai multe unităţi de învăţământ din Mediaş vor fi reabilitate termic în această vară. Astfel, la Grădiniţa „Micul Prinţ“, lucrările au demarat deja, urmează Şcoala Generală „Mihai Eminescu“ şi se caută fonduri și pentru Şcoala Generală nr. 6. „La Grădinița «Micul Prinț» și la creșa din cartierul Gloria se execută lucrări de anvelopare termică, valoarea investiției fiind de 388.000 lei, iar termenul de finalizare este august 2014. De această investiție vor beneficia 170 de copii. Finalizarea investiției va aduce facturi mai mici la energia termică, iar cu banii economisiți în acest fel se vor putea executa și alte lucrări la această grădiniță. De asemenea, la școala «Mihai Eminescu» se vor executa lucrări de anvelopare termică și schimbarea tâmplăriei cu geamuri și uși termopan. Se va achiziționa centrala termică și se va realiza întreaga instalație de încălzire. La această investiție suntem în faza procedurii de achiziție publică“, a detaliat Neamţu. Tot în aceste săptămâni, municipalitea va înlocui instalația de încălzire la Școala Națională de Gaz și va amenaja un teren sintetic de fotbal. 
    Trimite prin e-mail