luni, 2 iunie 2014

Publicat la 6/02/2014 10:42:00 a.m. de Redacţie

Ziua Eroilor la Copșa Mică

Oraşul Copşa Mică și-a omagiat eroii, la monumentul din fața Primăriei, exprimându-şi astfel recunoștința faţă de cei care şi-au îndeplinit datoria sacră faţă de naţiune, prin curajul,  devotamentul și jertfa supremă de pe câmpul de luptă.

Evenimentul a avut loc joia trecută, după terminarea slujbei de Ispas la bisericile din oraș, prin tragerea clopotelor. La monument, festivitatea a început prin intonarea imnului de stat și a imnului eroilor, iar invitații au participat apoi la slujba de mulţumire oficiată de preoţii locali. 
După depunerea coroanelor la Monumentul Eroilor, au urmat discursurile oficialităților și ale invitațiilor care au relevat importanța acestei sărbători, pentru menținerea vie în conștiința publică, a amintirii și cinstirii celor care prin jertfa lor au făcut posibil viitorul de astăzi. "Din păcate, anul acesta, la eveniment nu au mai fost prezenți veterani, ultimii doi alăturându-se în cer martirilor neamului; în schimb au participat la comemorare alături de oficialităţile locale: văduvele veteranilor de război şi urmaşii acestora, consilierii locali, preoţii, membrii Grupului de Dezbateri Publice, reprezentanţii Poliţiei naţionale şi locale, pompierii voluntari, SMURD Copşa Mică, reprezentanţii unităţilor de învăţământ din oraş, profesorii, elevii, preşcolari şi alţi cetăţeni ai oraşului. Le mulţumim pe această cale tuturor celor prezenţi, care au ţinut ca şi anul acesta să comemoreze alături de oficialii oraşului, memoria eroilor naţionali şi locali care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă ale patriei pentru ca noi, urmaşii lor, să putem spune cu mândrie că suntem români", se arată într-un comunicat remis de Compartimentul Relaţii cu Publicul al Primăriei Copșa Mică. (A. L.)
    Trimite prin e-mail