duminică, 22 iunie 2014

Publicat la 6/22/2014 12:19:00 p.m. de Anonim

Festivalul Caprei, la Târnava

Comuna Târnava va găzdui pentru prima oară Festivalul Caprei, la sfârșitul săptămânii viitoare.


Autor: Alex PÎNTEA

Asociaţia Crescătorilor de Capre Caprimed, în parteneriat cu Primăria comunei Târnava, organizează duminică, 29 iunie, Festivalul Caprei şi al Produselor Tradiţionale din Zona Târnavelor. Evenimentul se află la prima sa ediţie în mediul rural şi are ca scop promovarea tradiţiei şi a produselor tradiţionale, susţinerea fermelor de subzistenţă şi, implicit, a micilor fermieri. În acelaşi timp, manifestarea şi-a propus să promoveze protejarea creşterii caprelor şi a păşunatului raţional.

Târg și licitație

Beneficiarii organizării acestui eveniment sunt crescătorii de capre din zonă, dar şi întreaga comunitate. În cadrul festivalului vor participa cinci producători de brânzeturi tradiţionale de capră, şase agricultori locali cu produse naturale din grădinile proprii, dar şi alţi producători cu produse tradiţionale din zona Târnavelor cum ar fi ceaiuri, dulceaţă, pâine de casă, vinuri de pe Târnave, miere de albine și alte produse. De asemenea va fi organizată Bursa Caprei, practic un târg de capre cu licitaţie. „Festivalul va fi o piaţă volantă de produse alimentare şi se adresează întregii comunităţi locale, printr-o serie de activităţi interesante. Mai exact, este vorba despre expoziţia de animale cu licitaţie şi unelte agricole, tombola cu diverse premii constând în produse tradiţionale, iar suma de bani va fi donată pentru rezolvarea unui caz sau ajutor social prin intermediul Primăriei Târnava, concursuri şi jocuri interactive pentru copii, programe de relaxare şi degustări de produse tradiţionale pentru părinţi și copii“, anunță Gheorghe Streza, președintele Caprimed.


Program artistic

Festivalul Târnavelor va cuprinde şi un program artistic pentru participanţi. Astfel, vor susţine recitaluri interpreţii de muzică populară Simi Deac, Ariton Tarnu şi Luminiţa Dejan. De asemenea, vor concerta şi interpreţi debutanţi sau mai puţin cunoscuţi, împreună cu ansamblul folcloric „Cununa“ din Agnita. „Vă invităm alături de noi la relansarea târgurilor ţărăneşti de odinioară, să participaţi cu mic cu mare la concursurile şi jocurile de  educaţie a gustului şi să vă bucuraţi din plin de bunătăţile locului într-o admosferă de târg ţărănesc. Vă aşteptăm cu mult drag şi în număr mare pentru a petrece o zi împreună, bucurându-vă de toate cele oferite de noi, dându-i acestui festival o continuitate“, transmite Streza.
    Trimite prin e-mail