sâmbătă, 28 iunie 2014

Publicat la 6/28/2014 02:35:00 p.m. de Anonim

Biertan: mai mult confort pentru seniori | FOTO

Peste 80 de persoane vârstnice vor beneficia de serviciile noului Centru de Îngrijire și Asistență din Biertan.

Autor: Margareta LUPU

Proiectarea și construirea acestuia s-au realizat din necesitatea asigurării unor condiții decente de trai, cu respectarea standardelor de calitate și asigurarea tuturor serviciilor necesare pentru 84 de beneficiari cu sau fără handicap, dar care nu au aparținători și nu se pot întreține. 


Sediu retrocedat

Actualul centru de la Biertan, care găzduiește 60 de beneficiari, este amplasat în zona centrului, într-o clădire veche de peste 200 de ani. Centrul este compus din trei corpuri de clădire situate în aceeași curte. Dintre acestea, două corpuri de clădire au fost retrocedate Bisericii Evanghelice, pentru care conducerea centrului plătește lunar chirie, motiv pentru care nu au fost realizate modificări la standarde de calitate.


40 de dormitoare

Din proiectare, noul centru, finanțat de Consiliul Județean Sibiu, a fost prevăzut cu spații de cazare în 40 de dormitoare și două izolatoare, fiecare dormitor având capacitatea de două locuri, fiind prevăzut cu baie proprie și asigurând toate facilitățile decente. De asemenea, s-au proiectat și executat spațiile comune, cabinetele de specialitate, birourile, spațiile pentru prepararea și servirea mesei, spălătoria cu anexe, magazii, capela și centrala termică, toate cu respectarea normelor europene.


Aproape 10 milioane

Construcția centrului de pe strada Aurel Vlaicu nr. 78, în suprafață construită de peste 1.500 de metri pătrați, este realizată în regim de parter, mansardă și demisol. Lucrarea a început în toamna anului 2011, cu termen de finalizare în 2013, datorită necesității de schimbare a soluției de alimentare cu  energie electrică, respectiv de asigurare a apei potabile și a canalizării, și s-a aprobat în 2013 suplimentarea bugetului inițial. „Valoarea totală a indicatorilor tehnico-economici aprobați este de 9.970.000 lei. Până în prezent, s-au realizat lucrări în valoare de 8.800.000 lei, reprezentând lucrări de proiectare, avize, construcție, dotări, branșamente. A mai rămas de realizat finalizarea instalației de alimentare cu apă puț propriu, canalizare și stație de epurare în valoare de 680.000 de lei, ceea ce rezultă încadrarea în indicatorii aprobați“, a precizat Radu Nechit, consilierul președintelui Consiliului Județean Sibiu.


Mai multe imagini pe pagina noastră de Facebook, facebook.com/MonitoruldeMedias!
    Trimite prin e-mail