Gheorghe Streza, preşedintele Asociaţiei Caprimed, împărtășește cu cititorii Monitorului de Mediaș o rețetă care te face să salivezi în orice anotimp.
Ciorbă de fasole cu ciolan şi ceapă
Ingrediente: 400 g de fasole boabe, o ceapă albă, doi morcovi, două rădăcini de pătrunjel, două foi de dafin, 300 g de ciolan afumat, bulion după gust, sare, ceapă roşie.
Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se schimbă apa şi se pune la fiert, cu sare. După primul clocot, se înlocuieşte apa cu alta, clocotită. Între timp se curăţă zarzavatul, se spală, se taie bucatele şi se pune la fiert cu ciolanul bine spălat şi cu foile de dafin. Când fasolea este aproape fiartă, se scurge de apă şi se pune deoparte.
Se lasă la foc oala cu ciolanul până ce acesta este fiert, apoi se adaugă fasolea, se pune bulionul, se gustă de sare, mai lăsăm să dea un clocot şi stingem focul. Carnea de pe ciolan se taie bucăţele şi se pune în ciorbă.
Se serveşte cu ceapă roşie şi (cine doreşte) smântână.
Poftă bună!