vineri, 2 mai 2014

Publicat la 5/02/2014 09:54:00 a.m. de Redacţie

Florin Neag: PDL Mediaș crede în șansele Danielei Cîmpean de a reprezenta județul Sibiu în Parlamentul European

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura în data de 25 mai. Formaţiunile politice au intrat, de o săptămână, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Democrat-liberalii medieșeni cred că, pe termen mediu, singura sibiancă de pe listă are șanse să ocupe un fotoliu în Legislativul european.


Autor: Alex PÎNTEA

Organizația de tineret a Partidului Democrat Liberal Mediaș a dorit să răspundă „prezent“ încă din primul minut al campaniei. Astfel, în data de 25 aprilie, începând cu orele 00.00, tinerii democrat-liberali medieșeni au luat cu asalt panourile de afișaj, unde au lipit afișele cu candidații PDL de la nivel național. „Este o mișcare în forță pe care o facem, pentru că suntem conștienți că avem cea mai bună echipă pe care dorim să o trimitem la Bruxelles. Avem candidați profesioniști și bine pregătiți atât la nivel național, cât și la nivel județean. Dorim ca cetățenii să fie cât mai bine informați în ceea ce privește candidații noștri la alegerile europarlamentare“, a precizat Christine Thellmann, președintele TDL Mediaș.

Neag, optimist

Democrat-liberalii propun o listă pe care se regăsesc oameni cu experiență. În opinia consilierului local Florin Neag, vicepreședintele organizației municipale PDL Mediaș, județul Sibiu are șanse reale să fie reprezentat în Parlamentul European prin avocata Daniela Cîmpean. „Ne bazăm pe o strategie de informare intensă a activității de până acum a europarlamentarilor de pe lista noastră. Nume ca Theodor Stolojan, Monica Macovei, Marian-Jean Marinescu sunt nume despre care nu vorbesc cuvintele, ci faptele  acestora. Cele peste 60 de Directive Europene realizate de echipa europarlamentarilor PDL stau mărturie muncii depusă de aceștia pentru români și pentru România. De asemenea, județul Sibiu este reprezentat pe lista PDL de către Daniela Cîmpean, avocat de profesie, consilier județean la al treilea mandat, un bun profesionist, mamă a doi copii. Credem că d-na Daniela Cîmpean, un om al locului, născută în județul Sibiu, are capacitatea și cunoștințele necesare pentru a reprezenta cu cinste județul nostru în Parlamentul European, pentru că, pe termen mediu, locul 18 de pe lista PDL este un loc eligibil“, a comentat Neag.


Mai mulți alegători decât locuitori

La nivelul municipiul Mediaş, afişajul electoral se face pe panourile publicitare amenajate în toate cartierele. Procesul de votare se va desfăşura în 42 de secţii, dintre care una va fi amenajată în satul aparţinător Ighişul Nou. Pe lista electorală permanentă figurează nu mai puţin de 50.000 de cetățeni cu drept de vot, cu toate că Mediaşul are o populaţie de aproximativ 44.000 de locuitori, iar asta din cauză că persoanele plecate în străinătate nu pot fi radiate din evidenţe fără un act care să ateste că domiciliază legal în alte parte.
    Trimite prin e-mail