sâmbătă, 5 aprilie 2014

Publicat la 4/05/2014 05:06:00 p.m. de Anonim

Ultimul meci oficial în deplasare

Gaz Metan Mediaş are un final de sezon nereuşit. La sfârşitul săptămânii trecute, alb-negrii au cedat după prelungiri în faţa echipei BCM Piteşti, o partidă pe care au avut-o în mână. Miercuri, Gaz Metan a pierdut şi cu U Mobitelco. Astăzi este programat ultimul joc oficial în deplasare.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii au evoluat bine în prima repriză a partidei disputate miercuri seara la Mediaş şi au câştigat primul sfert cu 18-14. Până la pauza mare, diferenţa a crescut uşor, pe fondul unui joc bun în ofensivă şi a unei apărări exacte. În aceste condiţii, la pauza mare, avantajul gazdelor a fost de 6 puncte. Sfertul al treilea a fost unul sub semnul echilibrului, cu un uşor plus pentru formaţia vizitatoare care s-a apropiat la 63-62 la intrarea în decisiv. Clujenii au reuşit apoi să marcheze în mai multe rânduri de la distanţă şi s-au desprins la 5 puncte. Gaziştii au egalat, cele două formaţii au alternat apoi la conducere, pentru ca vizitatorii să se desprindă din nou, de această dată decisiv şi să câştige cu 83-77.


Voia o victorie

La finalul partidei pierdute în Sala Sporturilor cu Universitatea Mobitelco Cluj, tehnicianul Gazului a opinat că lipsa de precizie la aruncări în sfertul al patrulea a făcut diferenţa. Ţenter şi-ar fi dorit o victorie la ultima apariţie în faţa propriilor fani. „Normal că ne-am dorit victoria. În sfertul al patrulea, din păcate, noi am ratat multe dintre aruncări, în timp ce clujenii au reuşit mai mereu să înscrie, în special prin Silvăşan, şi au reuşit astfel să menţină diferenţa pe tabela de marcaj. Băieţii au luptat pentru victorie, însă, din păcate, nu am reuşit să câştigăm“, a conchis Ţenter.

Au pierdut pe mâna lor

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan Mediaş a fost învinsă de Baschet Club Municipal Piteşti cu scorul de 90-84m la capătul unei reprize de prelungiri. Gaziştii au câştigat la limită primul sfert al confruntării din Sala Sporturilor, iar la pauza mare au condus cu 39-37. Piteştiul a făcut un sfert al treilea mai bun şi s-a desprins la 7 puncte cu 10 minute înainte de final. Jucătorii lui Ţenter nu au cedat, au egalat şi au trecut apoi la conducere. Cu 15 secunde înainte de final, gaziştii aveau un avantaj de 3 puncte. Însă nu au faultat pe atacul oaspeţilor şi le-au permis acestora să înscrie de la distanţă şi să egaleze. Ulterior, alb-negri au ratat ultimul atac, iar partida a avut nevoie de prelungiri. Piteştiul a fost echipa mai exactă şi mai lucidă în cele 5 minute suplimentare şi a reuşit să se impună în cele din urmă cu 90-84.

Partidă fără miză

Sâmbătă, de la ora 18.00, formaţia lui Marcel Ţenter va disputa ultima partidă oficială care va pune punct final sezonului regulat. Gaz Metan va întâlni în deplasare Baschet Club Timişoara. Partida este una fără miză pentru alb-negri care au ratat de mai multe etape accederea în play-off-ul campionatului şi vor încheia pe poziţia a 11-a în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet. Timişorenii se află în aceeaşi situaţie, în condiţiile în care nu au reuşit să se califice nici ei în play-off.
    Trimite prin e-mail