sâmbătă, 5 aprilie 2014

Publicat la 4/05/2014 10:10:00 a.m. de Anonim

Reţeta VIP: Gulaş unguresc

Reţeta preferată a administratorului public al municipiului Mediaş, Orosz Csaba, este gulaşul unguresc.
Csaba a câştigat concursul pentru funcţia de administrator public în cadrul Primăriei municipiului Mediaş la începutul lunii noiembrie.
De asemenea, el conduce organizaţia locală UDMR.


Gulaş unguresc

Ingrediente: carne de vită - 600 g, ceapă - 400 g, ardei gras - 200 g, morcovi - 100 g, ţelină rădăcină - 100 g, pastă de tomate - 100 g, cartofi - 800 g, ulei - 100 ml, făină - 100 g, un ou, pătrunjel verde - 1 legătură, apă - 300 ml, ardei iute - 3 g, chimen - 3 g, boia de ardei dulce - 3 g, cimbru, sare şi piper după gust

Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie bucăţi. Ceapa, usturoiul, pătrunjelul verde şi ardeiul iute se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală şi se rad prin răzătoarea fină. Cartofii se spală, se curăţă şi se taie cuburi mici. Pasta de tomate se diluează în 100 ml apă. Ceapa se înăbuşă în 100 ml ulei şi 100 ml apă, împreună cu morcovii şi ţelina. Se adaugă pasta de tomate, bucăţile de carne, cca 200 ml apă şi se lasă să fiarbă cca 40 minute. Din ouă, făină, sare şi puţină apă (50 ml) se prepară o coca de consistenţă tare, din care se taie bucăţi mici (cât o alună), care se fierb în apă cu sare, formându-se găluşte. În sosul cu carne se adaugă boia de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, usturoi, cimbru şi se continuă fierberea cca 30 minute. Se adaugă găluştele şi se mai fierb 5 minute. Separat, se fierb cartofii în apă cu sare.
Gulaşul unguresc se serveşte cald, cu fâşii de ardei gras şi cartofi natur, cu pătrunjel verde deasupra.


    Trimite prin e-mail