miercuri, 2 aprilie 2014

Publicat la 4/02/2014 04:14:00 p.m. de Anonim

Liceenii de la "Axente Sever" au jucat baschet cu elevii lui Ţenter

Meci demonstrativ de baschet la Liceul Teoretic „Axente Sever“. Echipa şcolii a jucat cu baschetbaliştii lui Marcel Ţenter, într-o acţiune care s-a dorit a fi o pledoarie pentru sport şi mişcare.


Autor: Alex PÎNTEA

Partida a avut loc în sala de sport a liceului, iar elevii au avut şansa să se afle faţă în faţă cu echipa „mare“ a Gazului Metan. „Îi învăţăm câte ceva despre baschet, despre beneficiile pe care le pot avea pentru sănătate. Poate că unul dintre ei îşi va dori să devină jucător profesionist, iar noi suntem un exemplu. Nu i-am putut învăţa foarte multe acum, însă poate pe viitor vor veni la meciuri, la antrenamente. Practic, noi am promovat baschetul“, a explicat conducătorul de joc Kyle Shiloh.

"Ne-am gândit să le trezim puţin spiritul"

Echipa de baschet a Liceului Teoretic „Axente Sever“ este campioană judeţeană. „În primul rând, este o pledoarie pentru baschet şi ne dorim să atragem tinerii spre mişcare. Problema de bază, la ora aceasta, este lipsa lor de dorinţă de a face mişcare. Tot tineretul este lipsit de entuziasm, aşa că ne-am gândit să le trezim puţin spiritul. Cred că, văzând vedetele oraşului pe viu, poate am reuşit să îi stârnim“, a spus Alexandru Pescaru, profesor de sport al liceului medieşean.
Iniţial, acţiunea era programată să se desfăşoare în Săptămâna Altfel, însă programul încărcat al prim-divizionarei medieşene a făcut ca întâlnirea să aibă loc pe 27 martie. "Oricum, scopul acţiunii a fost atins, acela de a promova practicarea sportului în rândul liceenilor, precum şi prilejul adolescenţilor noştri de a juca alături de nume consacrate în sportul medieşean, şi de ce nu, de a le călca pe urme în viitor. Acesta a fost mesajul transmis de antrenorul Gazului Metan, Marcel Ţenter, dar şi de Tudor Dumitrescu, un jucător emblematic al formaţiei medieşene. De cealaltă parte, liceenii noştri, îndrumaţi de domnul profesor Alexandru Pescaru, s-au simţit minunat alături de baschetbaliştii Ligii Naţionale şi au jucat cu plăcere, având momente de baschet încântător. O activitate pe deplin reuşită, care deschide drum acţiunilor dedicate evenimentelor din perioada «Să ştii mai multe, să fii mai bun»“, este de părere profesorul Constantin Schiau.
    Trimite prin e-mail