joi, 10 aprilie 2014

Publicat la 4/10/2014 08:23:00 p.m. de Anonim

Licean pentru o zi

Liceul Teoretic "Axente Sever" a organizat Ziua porţilor deschise.


Autor: Alex PÎNTEA

Alegerea unui liceu este o etapă extrem de importantă în viaţa oricărui tânăr. Pentru a le oferi absolvenţilor claselor a VIII-a posibilitatea de a afla mai multe despre oferta şcolii, conducerea Liceului Teoretic ,,Axente Sever“ a organizat, la începutul acestei săptămâni, acţiunea „Licean pentru o zi”, în cadrul săptămânii ,,Şcoala Altfel“. Şi în anul următor unitatea de învăţământ va avea cinci clase de câte 28 de locuri, dintre care una cu profil sportiv.


Acţiune de promovare

Liceul Teoretic "Axente Sever" a organizat marţi o acţiune dedicată viitorilor absolvenţi ai claselor a VIII-a din municipiul Mediaş şi zonă. Sub genericul „Licean pentru o zi”, aceştia au fost aşteptaţi să treacă pragul unităţii de învăţământ şi să afle mai multe despre oferta educaţională a acesteia. Totodată, aceştia au avut ocazia să participe la mai multe activităţi educativ–demonstrative desfăşurate în liceu. „Am organizat această acţiune în scopul promovării imaginii liceului în Mediaş şi zonă. Mai mult, am dorit să facem cunoscută oferta educaţională pentru anul viitor”, a arătat Eugenia Muntean, directorul Liceului Teoretic "Axente Sever".

Cinci clase 

Pentru anul şcolar 2014-2015, Liceul Teoretic "Axente Sever" are în oferta sa educaţională un număr de cinci clase. Fiecare dintre acestea va avea câte 28 locuri. Astfel, la profilul uman, unitatea de învăţământ oferă o clasă de filologie (intensiv engleză) şi o clasă de Ştiinţe sociale. La profilul real, absolvenţii claselor a VIII-a pot opta pentru o clasă de Matematică – informatică (intensiv informatică) sau o clasă de Ştiinţe ale naturii. 

Clasă cu profil sportiv

Cea de-a cincea clasă din oferta educaţională a liceului medieşean este una de instructor sportiv. Pentru această clasă, doritorii vor trebui să treacă şi de mai multe probe practice. Înscrierile pentru acestea vor avea loc la sediul liceului. „Prin organizarea în cadrul filierei vocaţionale a clasei speciale cu program sportiv, liceul nostru a venit în întâmpinarea frecventelor solicitări ale părinţilor, elevilor din gimnaziu şi ale reprezentanţilor comunităţii locale şi zonale. Elevii noştri au participat an de an la etape zonale şi finale naţionale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la diferite discipline sportive”, mai spune Eugenia Muntean.
    Trimite prin e-mail