duminică, 6 aprilie 2014

Publicat la 4/06/2014 12:38:00 p.m. de Anonim

Gazul, fără presiune. Vine Profesorul!

Gruparea de pe Târnava Mare a fost învinsă de Universitatea Cluj cu scorul de 1-0, în Liga I de fotbal. Luni seară, la Mediaş vin Pandurii lui Pustai.


Autor: Alex PÎNTEA

Tehnicianul Cristi Dulca a pierdut în faţa fostei sale echipe. Golgeterul „şepcilor roşii“, Valentin Lemnaru, a adus toate cele trei puncte formaţiei sale şi a mai ratat şi o lovitură de pedeapsă. Alb-negrii au evoluat în zece oameni mai bine de o repriză, după ce englezul Jordan Robertson a primit cartonaşul roşu.

Debut slab

Prima parte a confruntării dintre Gaz Metan Mediaș şi Universitatea Cluj, disputată luni seara la Târgu-Mureş, a fost una anostă, cu toate că a început destul de bine, după ocaziile lui Sergiu Muth, respectiv Valentin Lemnaru. În minutul 30, englezul Jordan Robertson şi-a lăsat echipa în zece oameni, după ce a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu. Cu toate acestea, Ciprian Petre şi Cristian Todea au semnat în finalul primei reprize ocazii pentru formaţia lor.

Repriza lui Lemnaru

În minutul 60 al confruntării de la Târgu-Mureş, Valentin Lemnaru a fost găsit bine la limita ofsaid-ului, l-a depăşit pe Radu Zaharia şi l-a învins apoi pe Răzvan Pleşca cu un şut plasat la colţul lung. Lemnaru a şutat de la aproximativ 13 metri, după o pasă primită de la Târnăcop. Portarul clujenilor a avut emoţii la şutul lui Petre din minutul 68, iar apoi a respins la reluarea lui Adrian Mărkuş. Cu zece minute înainte de final, acelaşi Lemnaru a avut ocazia să închidă meciul, după ce a fost faultat de Ionuţ Buzean, iar centralul Marius Avram a indicat punctul cu var. Golgeterul şepcilor roşii a încercat o scăriţă, însă nu l-a putut păcăli pe Pleşca, portarul Gazului reuşind să respingă. Ciprian Petre a mai avut o lovitură liberă în final, însă mingea şutată de acesta a trecut peste poarta adversă. În afară de roşul văzut de Robertson în minutul 30, Avram a acordat nu mai puţin de patru cartonaşe galbene clujenilor (Lemnaru '33, Calcan '64, Cristocea '77, Sauvadet '85) şi alte trei jucătorilor Gazului (Robertson '17, Bawab '73, Buzean '81).

Vine Profesorul

În etapa următoare, gruparea de pe Târnava Mare are un nou meci dificil. La Mediaş vin Pandurii lui Cristi Pustai, formaţie care are un început slab de an şi care a pierdut etapa trecută, pe teren propriu, în faţa echipei CFR Cluj. În tur, Gaz Metan a reuşit să se impună în deplasarea de la Târgu-Jiu cu scorul de 2-1 prin golul marcat de Robertson, respectiv autogolul lui Paraskevas, astfel că gorjenii vin cu gândul la revanşă, dar şi cu speranţa că le vor fi deblocate salariile în eventualitatea unui succes.

Teren suspendat

Partida dintre Gaz Metan şi Universitatea Cluj s-a disputat la Târgu-Mureş în urma sancțiunii acordate de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal clubului universitar, din cauza faptului că suporterii au intrat la final pe teren pentru a sărbători victoria din meciul cu CFR. Ulterior, Liga Profesionistă de Fotbal şi clubul ASA Târgu Mureş au acceptat ca partida dintre Universitatea Cluj şi Gaz Metan Mediaş, contând pentru etapa a XXV-a a Ligii I, să se dispute la Târgu Mureş, pe stadionul Trans Sil.
    Trimite prin e-mail