joi, 17 aprilie 2014

Publicat la 4/17/2014 07:00:00 a.m. de Redacţie

Candidaţii PDL, în faţa alegătorilor

PDL şi-a prezentat propunerile pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Lansarea candidaţilor PDL pentru Parlamentul European s-a desfăşurat sâmbăta trecută la Cinematograful Mediensis. Cu această ocazie au sosit în municipiul de pe Târnava Mare europarlamentarul Monica Macovei, avocata Daniela Cîmpean, singurul candidat din judeţul Sibiu, dar şi fostul ministru Cătălin Predoiu.


Autor: Alex PÎNTEA

Sub sloganul „Europa în fiecare casă“, democrat-liberalii şi-au lansat candidaţii şi la Mediaş. Monica Macovei a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre importanţa alegerilor din luna mai. Europarlamentarul a oferit şi câteva exemple concrete de o serie de legi făcute pentru români. ,,Este foarte important ca românii să meargă să voteze la aceste alegeri europarlamentare şi să nu mai asculte de vorbele care se tot spun că e o prezenţă mică, că nu prea contează aceste alegeri… Contează foarte mult. Aşa cum mergem să alegem parlamentari în Parlamentul României, la fel contează să alegem europarlamentari pentru Parlamentul European, pentru că şi aceştia fac legi pentru români. Aş spune că este foarte important cine este în Parlamentul European, pentru că noi facem în acest moment legi mai bune decât face majoritatea din Parlamentul României. Spre exemplu, directiva confiscării averilor provenite din infracţiuni şi confiscarea bunurilor şi banilor puse pe numele altora, asta e ultima dintre cele 40 făcute de mine, dar sunt şi altele făcute de alţii, cum ar directiva cardului european de sănătate. Românii se pot trata, opera în alte state membre şi statul român va plăti aceste cheltuieli pentru o listă lungă de boli dacă în România tratamentul nu este corespunzător“, a subliniat Macovei. 

Sprijin necondiţionat

Cătălin Predoiu, care va intra în cursa pentru fotoliul de preşedinte al României, a explicat că a venit la Mediaş pentru a susţine oameni care au muncit deja pentru România. „Dincolo de calităţile noastre politice, trecute sau prezente, de speranţele viitoare, suntem în primul rând români şi în această calitate am venit să vorbim despre alegerile europarlamentare, unele foarte importante nu numai din perspectiva curentelor politice, ci din perspectiva drumului României mai departe. Avem în faţă două drumuri: unul către Europa şi unul către Rusia. Mă refer, evident, la un anumit mod de viaţă, de a organiza societatea, de funcţionare a statului şi relaţia dintre stat şi cetăţean. Avem faţă un drum către democraţie, justiţie şi bunăstare sau un drum către întoarcerea la totalitarism, la raportul de forţă dintre stat şi cetăţean, la epoca încălcării dreptului internaţional şi al drepturilor omului. Noi spunem clar: alegem drumul către Europa şi am venit la Mediaş pentru a susţine oameni care au muncit deja pentru România aşa cum a făcut-o europarlamentarul nostru, Monica Macovei, poate cel mai bun europarlamentar la ora asta din Europa“, a afirmat liderul PDL.


 importantă

Pentru Teodor Neamţu, lansarea de la Mediaş a reprezentat o recunoaştere a importanţei municipiului şi a zonei. „Le mulţumesc pentru prezenţa lor la Mediaş şi pentru susţinerea pe care o arată organizaţiei PDL Mediaş. Le mulţumesc membrilor de partid care şi-au făcut timp în sâmbăta dinaintea Floriilor pentru a-i întâlnii şi a ne sprijini. Acest eveniment a confirmat importanţa municipiului nostru şi a zonei de nord a judeţului Sibiu pe scena politică a ţării“, a comentat preşedintele organizaţiei municipale PDL Mediaş.
    Trimite prin e-mail