joi, 6 martie 2014

Publicat la 3/06/2014 09:44:00 a.m. de Redacţie

Ziua decisivă pentru Ţenter


Astăzi se va decide dacă Marcel Ţenter continuă sau nu pe banca tehnică a echipei Gaz Metan Mediaş. "Corect ar fi să plec", este de părere antrenorul, după eşecurile din ultima perioadă.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaş a pierdut, la sfârşitul săptămânii trecute, derby-ul judeţean la baschet, scor 52-84. Alb-negrii au ţinut pasul cu adversarii doar în prima repriză, iar în actul secund au căzut complet, reuşind să marcheze doar 18 puncte faţă de cele 47 ale sibienilor. La finalul partidei de la Sibiu, tehnicianul Marcel Ţenter şi-a anunţat intenţia de demisiona de la echipă şi a vorbit despre cauzele care au dus Gazul pe poziţia a 11-a în Liga Naţională de baschet.

Se decide astăzi

În această dimineaţă se va decide dacă Ţenter continuă sau nu pe banca Gazului Metan. Tehnicianul spune că, personal, consideră corect ca el să plece de la echipă, însă este posibil şi să continue până la finalul sezonului. „Eu am rămas în cadrul aceleiaşi decizii, reacţia clubului va fi joi, la ora 12. Atunci va fi sigură atât poziţia mea, cât şi cea a clubului, se vor lămuri toate aspectele asupra viitorului apropiat aici, la Mediaş. Se poate întâmpla ca eu să nu mai fiu antrenorul echipei sau se poate întâmpla să continui până la finalul acestui sezon. Personal, cred că este corect faţă de mine, faţă de club, faţă de fani, ca eu să plec“, a explicat antrenorul.

Înfrângere amară

Gaziştii au început foarte bine partida de la Sibiu cu un parţial de 7-0, însă formaţia gazdă a revenit, iar sfertul întâi s-a încheiat la egalitate 20-20. Următoarele zece minute au fost unele disputate sub semnul echilibrului cu un uşor plus pentru sibieni care au intrat cu trei puncte avantaj la cabine. În repriza a doua, alb-negrii nu s-au mai regăsit. În aceste condiţii, la intrarea în sfertul decisiv, CSU Atlassib Sibiu avea deja două puncte avantaj pe tabela de marcaj. Seara neagră a continuat pentru Gaz Metan şi în minutele de final, iar partida s-a încheiat în cele din urmă cu un neverosimil 84-52 pentru formaţia gazdă.


Două meciuri în cinci zile

Pentru gruparea de pe Târnava Mare urmează o serie de două partide într-un interval de cinci zile. Astfel, în această după-amiază, alb-negrii vor întâlni pe teren propriu, de la ora 18.00, Timba Timişoara, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 22 a Ligii Naţionale de Baschet. Luni, baschetbaliştii medieşeni vor întâlni în deplasare Steaua Bucureşti. Partida reprezintă o restanţă din etapa nr. 15 şi a fost amânată din cauza programului gaziştilor din EuroChallenge, dar şi a accidentărilor suferite la momentul respectiv.
    Trimite prin e-mail