joi, 13 martie 2014

Publicat la 3/13/2014 09:32:00 a.m. de Redacţie

Schimbări necesare. Gospodăria Comunală Mediaș, pe drumul fără întoarcere

Operatorul local de drumuri a intrat într-un proces amplu de reorganizare a activităţii şi a structurii personalului. "Sperăm să rezolvăm situația definitiv și societatea să devină un operator performant", motivează primarul Teodor Neamțu.


Autor: Alex PÎNTEA

Societatea Gospodăria Comunală va fi reorganizată. Acest lucru va presupune, cel mai probabil, disponibilizarea de personal, dar şi reorganizarea activităţii. Vestea bună este că angajaţii îşi vor primi salariile restante. Vestea proastă este că nu se ştie exact când anume se va întâmpla acest lucru.

Să devină performantă

Operatorul de drumuri a intrat într-un proces de reorganizare, atât în ceea ce priveşte activitatea, cât şi structura personalului. Primarul Teodor Neamţu motivează că se doreşte ca societatea să revină pe linia de plutire şi chiar să fie una performantă, la fel cum sunt şi celelalte societăţi aflate în subordinea Consiliului Local Mediaş. „Societatea este în curs de reorganizare a activităţii şi a structurii personalului. În momentul de faţă, lucrăm la un studiu de oportunitate în vederea încredinţării activităţii direct către operatorul de drumuri, ţinând cont că este în totalitate proprietatea Consiliului Local. Urmează o serie de măsuri prin care sperăm noi să rezolvăm situaţia definitiv şi constructiv, în sensul ca operatorul de drumuri să devină, ca şi celelalte societăţi proprietate a Consiliului Local, un operator performant“, a menționat Neamţu. 


Vor veni salariile

Edilul a vorbit şi despre situaţia dificilă prin care trec angajaţii Gospodăriei Comunale, neplătiți deja de luni de zile. Neamțu afirmă că salariile acestora se vor achita, însă nu a precizat când anume. „A fost o perioadă dificilă, aşa cum am spus, dar salariile oamenilor vor fi plătite până la ultimul leu. Probabil că începând activitatea vor începe să plătească şi salariile“, a mai spus primarul Mediaşului.

Pregătiri pentru asfaltare

Operatorul de drumuri a început pregătirile pentru a demara asfaltarea străzilor din municipiu. Astfel, va fi pusă în funcţiune staţia de asfalt, iar ulterior se va acţiona în baza unui plan întocmit la nivelul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Mediaş. „După cum se poate vedea, vremea o permite, astfel că eu sper ca undeva spre sfârşitul lunii să înceapă deja lucrările de asfaltare“, a mai declarat edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail