joi, 20 martie 2014

Publicat la 3/20/2014 08:01:00 a.m. de Redacţie

Sărbătoare „en français“ la bibliotecă

foto: Nova TV
Municipiul Mediaş a găzduit, ieri după-amiază, Festivalul Francofoniei. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia FranMediensis şi Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret şi s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Bibliotecii „Stephan Ludwig Roth“.

Manifestarea a fost prilejuită de aniversarea Zilei Mondiale a Francofoniei şi s-a bucurat de participarea elevilor de la mai multe unităţi de învăţământ din oraş. „Este o tradiţie pentru Asociaţia FranMediensis să marcheze acest eveniment. De mai mulţi ani prezentăm o manifestare intitulată «Festivalul Francofoniei». Este, de fapt, un spectacol în limba franceză susţinut de elevii medieşeni pregătiţi de profesoarele lor“, au explicat organizatorii evenimentului. Cu această ocazie, Biblioteca Municipală a prezintat o expoziţie de carte cuprinzând câteva nume de mari scriitori francezi şi creaţiile acestora, lucrări aflate în fondul de carte al bibliotecii şi care reprezintă un bogat tezaur al legăturilor strânse existente între cultura românească şi cultura franceză.
Ziua Internaţională a Francofoniei este sărbătorită anual în data de 20 martie, din 1998 încoace. Acțiuni culturale dedicate acestui moment sunt organizate simultan în 75 de ţări membre ale Organizaţiei Internaționale a Francofoniei. Statele francofone dedică lunii martie diverse manifestări culturale, artistice şi educaţionale pentru o mai bună promovare a limbii franceze, dar şi în scopul cooperării şi solidarităţii dintre ţări. (A. P.) 
    Trimite prin e-mail