luni, 31 martie 2014

Publicat la 3/31/2014 02:12:00 p.m. de Anonim

Parcul Automecanica, scutit de impozit

Parcul Industrial Automecanica va beneficia și anul acesta de facilități fiscale. Dacă nu ar acorda acest ajutor de stat, municipalitatea ar putea încasa peste 750.000 de lei ca impozit pe clădiri și teren. Pe de altă parte, cele 18 societăți au aproape 900 de angajați, iar în perioada 2008-2013 au contribuit la buget cu 98,4 milioane de lei. Pentru anul acesta, firmele preconizează că vor mări capacitățile de producție și vor mai crea 100 de locuri de muncă.


Autor: Mihai COLIBABA

În această după-amiază, consilierii municipali se întrunesc în ședință ordinară. Unul dintre cele mai importante proiecte vizează scutirea Parcului Industrial Automecanica de plata impozitului pe clădiri și teren, pentru al șaptelea an consecutiv. Dacă nu ar acorda acest ajutor, municipalitatea ar putea încasa 738.253 de lei ca impozit pe clădiri și alți 18.131 de lei pentru terenul ocupat de parcul industrial. Pe de altă parte, cele 18 societăți au un total de 860 de angajați, iar în perioada 2008-2013 au beneficiat de ajutoar eregionale de stat în valoare de 4,42 milioane de lei și au contribuit la buget cu 98,4 milioane de lei. „Societatea Automecanica împreună cu societatea implicată în administrarea parcului industrial fac eforturi considerabile pentru atragerea de noi parteneriate, în scopul dezvoltării și deschiderii de noi unități de producție“, arată Nick Știrban, președintele Consiliului de Administrație al societății Automecanica S.A.

Locuri de muncă

Aplicarea facilităților acționează indirect și asupra tuturor societăților care activează în parcul industrial, majoritatea investitori străini, ajutându-le să mențină activitatea cel puțin la același nivel, „prezervând astfel locuri de muncă prețioase într-o perioadă economică dificilă“, a mai menționat reprezentantul Automecanica. Pentru anul acesta, firmele vor mări capacitățile de producție și vor mai crea aproximativ 100 de locuri de muncă, preconizează Știrban. La rândul său, administrația parcului va investi 800.000 de lei pentru amenajarea unui sistem separativ de canalizare și va cheltui alți 250.000 de lei pentru reparații la clădirile și instalațiile existente.


Bugete și rocade

Consilierii vor mai vota, azi, bugetul societății Meditur și cel al Spitalului Municipal, vor aproba câteva măsuri de ajutor social, regulamentul local de taximetrie, amenajarea teraselor estivale și calendarul cultural-sportiv pe anul 2014 și vor desemna noi membri în Consiliile de Administrație ale societăților Gospodăria Comunală și Eco-Sal.

Străduţe fără nume

În aceeași ședință ordinară, patru străzi recent apărute în zoneleAngărul de Sus, Angărul de Jos, Stadionului și Baznei vor primi denumiri oficiale. Personalităţile care vor da nume celor patru străzi sunt geograful prof. dr. Ioan Raica (1939-2011), istoricul George Togan (1910-2003) - autorul cărţii „Mediaş, istorie romanţată“, protopopul Petru Boeriu, cu o contribuţie importantă la renovarea Catedralei Ortodoxe şi la ridicarea capelei din cimitir, precum şi generalul Ludwig Fabini, născut la Mediaş în 1830 ş ideclarat de două ori cetăţean de onoare al oraşului.

Audiați la DNA

Consilierii medieşeni s-au prezentat miercurea trecută la DNA, fiind învinuiţi pentru fapte asimilate celor de corupţie. Dosarul de cercetare penală a fost deschis în decembrie 2013, după ce municipalitatea a achiziționat un pachet minoritar de acţiuni la Gospodăria Comunală, care fusese deţinut de către Asociaţia Salariaţilor Goscom.
    Trimite prin e-mail