luni, 10 martie 2014

Publicat la 3/10/2014 08:00:00 a.m. de Redacţie

În ultimii cinci ani, în împrejurimile Mediaşului au fost împădurite 20 de hectare

Municipalitatea continuă şi în 2014 campania masivă de împădurire. 17.500 de puieţi de salcâm vor fi plantaţi anul acesta în municipiul Mediaş. Campania de împădurire a demarat în această săptămână, iar zonele alese sunt Wewern şi Hula Baznei. Acţiunea municipalităţii este una de tradiţie, iar scopul declarat este împădurirea acestor zone, dar şi stabilizarea lor.


Autor: Alex PÎNTEA

Primăria Mediaş va planta pe parcursul acestui an peste 17.000 de puieţi de salcâm. Acţiunea are în vedere şi completarea unor goluri şi se desfăşoară în zona Wewern şi pe Hula Baznei. „Primăria Municipiului Mediaş, prin Serviciul Comunitar de Cadastru şi Agricultură, a demarat acţiunea de plantare puieţi şi completări de goluri. În acest sens, în zonele Wewern şi Hula Baznei vor fi plantaţi 17.500 de puieţi de salcâm. Acţiunea se desfăşoară începând de luni, 3 martie“, a anunţat primarul Teodor Neamţu. În ultimii cinci ani s-au plantat la Mediaş peste 100.000 puieţi şi au fost împădurite aproximativ 20 de hectare.

Mediaşul verde

Serviciul Public de Ecologizare pregăteşte terenul pentru primăvară. În serele municipalităţii se află în prezent aproximativ 22.000 de flori care vor fi plantate în parcurile şi celelalte zone verzi din oraş în momentul în care vremea o va permite. „În toamna anului trecut s-au plantat 18.000 de bulbi de lalele, zambile şi brânduşe, flori care vor invada prin culoare oraşul în primăvara acestui an. Începând cu a doua jumătate a lunii mai, se vor planta flori anuale care vor lua locul lalelelor, zambilelor şi brânduşelor. O parte din flori se produc în sera Serviciului Public de Ecologizare. La fel ca în anii precedenţi, se vor amplasa 500 de ghivece pe stâlpi, 23 de piramide florale, lăzi de lemn şi jardiniere, în care vor fi plantate muşcate curgătoare şi petunii“, informează Andreea Duma, din cadrul Serviciului Relaţii al Primăriei Mediaş. Pe lângă flori, în această primăvară se vor planta 800 de arbuşti de conifere şi foioase.

Zone cu probleme

În această săptămână, municipalitatea a demarat o acţiune de igienizare în zona blocurilor de pe strada Luncii şi a blocurilor de garsoniere 3 şi 5 de pe strada Tineretului. La aceasta participă beneficiarii de locuinţe sociale şi persoanele care prestează muncă în folosul comunităţii. „Direcţia de Asistenţă Socială Mediaş desfăşoară în această perioadă acţiuni de igienizare, persoanele implicate fiind beneficiarii de locuinţe sociale şi contravenienţii care trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii“, se arată într-un comunicat de presă remis de către Primăria Mediaş.
    Trimite prin e-mail