vineri, 28 martie 2014

Publicat la 3/28/2014 12:48:00 p.m. de Anonim

Adjunct nou cu "tinichele" la Poliţia Mediaş

Comisarul şef Adrian Cazan a preluat funcţia de comandant adjunct al Poliţiei municipiului Mediaş. Cazan a ocupat, în trecut, funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, iar presa locală a relatat că poliţistul ar fi fost eliberat din funcţie pe motiv de incompetenţă, însă că decizia ar fi avut la bază fapte de corupţie săvârşite de acesta.

„Începând cu data de 7 martie, comisarul şef Adrian Cazan a fost mutat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, ocupând funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Mediaş“, a precizat Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. Postul de la Mediaş a rămas vacant după ce comisarul şef Ion Cimpoeru a câştigat concursul pentru funcţia de comandant.
„Anul trecut, Grănişteanu l-a reclamat pe Adrian Cazan la DNA pentru acte de corupţie deosebit de grave. Liderul Partidului Noua Generaţie a fost singurul oficial care s-a încumetat să vorbească tare şi limpede despre şpăgile primite de capii poliţiei de la hackeri pentru a le asigura protecţie, despre maşinile de lux furate din străinătate şi înmatriculate (chiar de cei plătiţi din bani publici pentru a stopa astfel de fenomene) în România contra diverse sume de bani, despre traficul ilegal cu gazolină din sudul judeţului, sub ochii nepăsători ai oamenilor legii, despre cadourile primite de la infractori, tolerarea traficului cu droguri, protejaţii din lumea interlopă şi multe, multe altele. Momentul de răscruce în lupta împotriva corupţiei de la IPJ l-a reprezentat scoaterea de la naftalină a unor pasaje din discuţiile telefonice avute de Traian Grănişteanu cu doi dintre oamenii bazaţi în informaţii despre Adrian Cazan: Cornel Moraru şi Valentin Rotaru. Dovezile cu pricina au ajuns pe masa Departamentului Naţional Anticorupţie. (...) Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea a fost eliberat din funcţie, prin dispoziţia noii conduceri a Inspectoratului General al Poliţiei Române. La un an de la demararea a numeroase anchete, ţinute departe de ochii presei, începe curăţenia, iar deocamdată, oficial, sub pretextul «incompetenţei», Cazan este înlăturat“, scria publicaţia "Arena vâlceană" în noiembrie 2007.
Adrian Cazan a mai lucrat pentru o perioadă în Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, ca şef de birou împuternicit. (A. P. | foto: "Arena vâlceană")
    Trimite prin e-mail