marți, 4 februarie 2014

Publicat la 2/04/2014 03:08:00 p.m. de Anonim

S-au încheiat prospecţiunile în centrul Transilvaniei. Oficial, nimeni nu e nemulţumit

Prospecţiuni S.A. a finalizat, la începutul lunii decembrie, lucrările de achiziţii de date 3D pentru SNGN Romgaz, în regiunea Transilvania (RG02 Transilvania Centru), în cadrul unui proiect care s-a întins pe perioada a 257 de zile, anunţă site-ul companiei.

Compania a efectuat lucrări pe raza a 28 de comune din judeţul Mureş, suprafaţa prospectată fiind de aproximativ 930 de kilometri pătraţi, informează un comunicat al firmei de explorări şi prospecţiuni geologice, geochimice, hidrogeologice şi geotehnice, fără a menţiona nimic despre lucrările efectuate pe teritoriul judeţului Sibiu.
În cadrul acestui proiect, Prospecţiuni S.A. susţine că a folosit metode clasice în achiziţia de date. Acestea au constat, în principal, în generarea de unde elastice şi înregistrarea lor prin folosirea geofonilor şi staţiilor telemetrice, realizându-se, astfel, o "ecografie a pământului". "Încheierea cu succes a proiectului Transilvania 3D reprezintă o confirmare a calităţii lucrărilor efectuate de companie, a angajamentului privind respectarea mediului înconjurător şi a colaborării excelente cu populaţia locala. Este prioritar pentru noi să cultivăm şi să menţinem o relaţie bazată pe respect şi încredere cu proprietarii de terenuri", a afirmat Gehrig Schultz, CEO-ul Prospecţiuni.
Pentru finalizarea lucrărilor, compania a semnat procese verbale de constatare a încheierii proiectului, care certifică faptul că operaţiunile Prospecţiuni S.A. nu au provocat inconveniente comunităţii locale sau daune necompensate proprietarilor de terenuri.
    Trimite prin e-mail