marți, 4 februarie 2014

Publicat la 2/04/2014 05:45:00 p.m. de Anonim

Florin Neag este implicat în acţiuni punctuale pe Valea Târnavelor şi Valea Hârtibaciului


Democrat-liberalul Florin Neag este unul dintre cei mai activi consilieri locali medieşeni. El este preocupat şi de zona Agnita, ale cărei probleme a ajuns să le cunoască foarte bine. „Fără a micşora importanţa administraţiei locale, consider că la nivel naţional trebuie găsite soluţii serioase. Aşteptăm cu toţii acele soluţii care să creeze locuri de muncă şi să reducă şomajul la Agnita, dar soluţii care să fie acceptate şi dorite de întreaga comunitate. Soluţiile trebuie să ridice real nivelul de trai în zonă, să aducă sprijin real pentru fermieri“, crede Neag.

Autor: Alex PÎNTEA

Vicepreşedintele PDL Mediaş susţine că atât pentru Agnita, cât şi pentru Valea Hârtibaciului, se pot face mai multe lucruri benefice. Unul dintre acestea este continuarea promovării obiceiurilor tradiţionale, aşa cum este Sărbătoarea Lolelor, care se apropie, promovarea cetăţilor şi a moştenirii istorice pe Valea Hârtibaciului. „Noi am făcut acest lucru anul trecut prin organizarea la Agnita a unui eveniment cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor. Consider că organizarea de proiecte de informare, având în vedere noul exerciţiu financiar european şi noile axe de finanţare nerambursabilă, trebuie să reprezinte baza activităţii oricărui om din administraţie. Cred în politica PDL care se bazează pe oameni tineri, energici şi care doresc o schimbare a ceea ce înseamnă modul de a face politică, atât la nivel local cât şi la nivel naţional“, explică Neag.


Sprijin pentru fermieri

Un domeniu „fierbinte“ este agricultura, iar sprijinirea tinerilor fermieri trebuie să reprezintă o prioritate este de părere Florin Neag. În viziunea sa, trebuie să înceteze vânzarea de produse agricole autohtone la preţuri de nimic, în timp ce piaţa alimentară este invadată de produse de export. „Trebuie căutate soluţii de plată pentru noile taxe introduse de Guvern pe animale şi pe hectar de teren. Este păcat să nu se încerce sprijinirea tinerilor fermieri, în timp ce mai bine de 35% din tinerii aparţinând zonelor rurale nu au nicio ocupaţie. Alocarea de fonduri agriculturii şi nu micşorarea bugetului alocat, aşa cum s-a întâmplat în bugetul anului 2014, sunt măsuri aşteptate la nivel naţional“, spune democrat-liberalul.



Acţiune de suflet

La sfârşitul anului trecut, în spiritul sărbătorilor de iarnă, Florin Neag, împreună cu mai mulţi colegi din cadrul PDL Mediaş şi în colaborare cu mai multe ONG-uri din ţară şi străinătate, a ajuns la mai multe familii din Mediaş, Agnita, Coveş, Moşna, Iacobeni, Valea Viilor, Bruiu şi în alte câteva comune de pe Valea Hârtibaciului şi Valea Târnavelor. Pachete formate din diverse produse alimentare, făina, ulei, zahăr, paste făinoase, cozonaci, prăjituri, dulciuri, fructe şi chiar jucării, au fost darurile care i-au bucurat pe cei aflaţi în nevoie. „A dărui şi a fi aproape de copii, de adulţi, de cei în nevoie înseamnă a împlini cu adevărat spiritul sărbătorilor de iarnă. Mă bucur că şi de această dată, împreună cu colegii mei, am reuşit să aduc zâmbetul pe faţa copiilor şi vârstnicilor deopotrivă. Le mulţumesc pe această cale colaboratorilor, colegilor din PDL şi celorlalte persoane de bine care au făcut posibilă această acţiune de suflet. Sperăm ca şi anul 2014 să fie un an care să ne permită săa continuăm acest obicei de a ajuta pe cei aflaţi in nevoie. Dincolo de cadouri, intenţiile binevenite şi sclipirile din privirile celor cu care ne-am întâlnit sunt motoarele care ne pun în mişcare. Gânduri bune, suflete luminate şi darul din dar care aduce raiul sunt motivele care ne îndeamnă să facem astfel de gesturi“, conchide Florin Neag.


    Trimite prin e-mail