marți, 18 februarie 2014

Publicat la 2/18/2014 08:30:00 a.m. de Redacţie

Primele măsuri împotriva vandalilor

Municipalitatea va monta camere video de supraveghere în parcul din Vitrometan, în centru şi la intrările în oraş. Sumele necesare au fost prevăzute în bugetul Poliţiei Locale pentru anul 2014.


Autor: Alex PÎNTEA

Parcul din cartierul Vitrometan va fi supravegheat video, la fel ca şi intrările în oraş, dar şi zona centrală. Pentru realizarea acestui proiect a fost prevăzută în bugetul Poliţiei Locale Mediaş suma de 110.000 de lei. Scopul declarat al autorităţilor locale este acela de a opri actele de vandalism petrecute pe domeniul public. Proiectul de supraveghere video a acestor zone va fi pus în aplicare până la jumătatea anului în curs.

Zonă fierbinte

Camerele video vor fi montate, în viitorul apropiat, în parcul de pe strada Blajului, acolo unde au fost înregistrate anul trecut numeroase distrugeri. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei comisiei de ordine publică. „Avem prinşi bani în bugetul local la Poliţia Locală, aproximativ 110.000 de lei. Aceştia vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de camere de supraveghere. În ultima şedinţă a comisiei de ordine publică, împreună cu primarul Teodor Neamţu, comandantul Poliţiei Mediaş şi şeful Poliţiei Locale, s-a decis realizarea unei liste de priorităţi cu zonele în care s-au întâmplat cele mai multe distrugeri, furturi şi alte daune aduse domeniului public. Ceea ce vă pot spune este că parcul din Vitrometan este pe lista de priorităţi deoarece anul trecut au fost acolo foarte multe distrugeri şi vom monta camere performante care să ofere posibilitatea de a vedea detalii“, a explicat viceprimarul George Petrescu.


La intrările în oraş 

Instalarea sistemului de supraveghere video a fost solicitată şi de către conducerea Poliţiei Mediaş. „Poliţia municipală are în vedere intrările şi ieşirile din oraş, deoarece pentru ei este foarte important să vadă maşinile care tranzitează Mediaşul. De asemenea, avem în vedere zona centrală a oraşului, acolo unde au fost înregistrate mai multe acte de vandalism“, adaugă Petrescu.

Vandali de Mediaş

În municipiul Mediaş se distrug aproape zilnic bunuri pe domeniul public. Din păcate, toate trebuie înlocuite cu bani de la bugetul local. Bănci, garduri, aparate de joacă, panouri publicitate, bariere, aparate de taxare pentru parcări, nimic nu a scăpat de furia unor persoane rămase necunoscute. În total, în ultimii doi ani, au fost distruse bunuri pe domeniul public în valoare de aproximativ 100.000 de lei.
    Trimite prin e-mail