marți, 18 februarie 2014

Publicat la 2/18/2014 11:26:00 a.m. de Anonim

Poveste de succes: Banca Transilvania la 20 de ani

Banca Transilvania (BT) aniversează 20 de ani de activitate pe piaţa bancară. BT înseamnă acum una dintre cele mai mari trei bănci din România, cu 8,5% cotă de piaţă, 1,76 milioane de clienţi, peste 6.000 de angajaţi şi 550 de sedii în România şi Italia.

Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, declară: „Povestea Băncii Transilvania a început cu 13 angajaţi şi o sucursală, în Cluj-Napoca. BT a făcut istorie pentru că are în ADN spiritul atreprenorial. În plus, fiind o bancă locală, a avut dintotdeauna capacitatea de a acţiona rapid şi de a-şi optimiza permanent modelul de business. Mulţumesc tuturor celor care au ştiut că doar împreună, făcând echipă, avem sinergiile necesare pentru a reuşi: fondatori, acţionari, clienţi, angajaţi şi parteneri”.

BT, născută şi crescută în Cluj-Napoca

Banca Transilvania a fost fondată de un grup de oameni de afaceri din Cluj-Napoca, cu un capital social de 2 miliarde lei. Doi dintre fondatori fac parte inclusiv din actualul Consiliul de Administraţie al băncii: Horia Ciorcilă – preşedinte şi Radu Palagheanu – membru. La început de drum, banca a fost orientată spre domeniul IMM şi a a avut în vedere dezvoltarea afacerii în zona Cluj.
În 2003, BT a devenit Grupul Financiar Banca Transilvania. Strategia de business BT se bucură de susţinerea unor acţionari internaţionali puternici, cum sunt BERD şi IFC - Banca Mondială.Într-o etapă ulterioară, Banca Transilvania s-a dedicat inclusiv retailului şi s-a extins în judeţele din Transilvania. În perioada 2003 – 2008 a deschis peste 500 de sedii în întreaga ţară, devenind una dintre instituţiile bancare cu una dintre cele mai extinse reţele de unităţi din România.

Premiere marca BT

În repetate rânduri, Banca Transilvania a fost deschizător de drumuri pe piaţa bancară, prin proiecte precum: listarea la Bursa de Valori Bucureşti, în premieră pentru o bancă din România (1997); este prima bancă din lume care a oferit serviciul de transfer de bani Western Union prin intermediul bancomatului (2010); prima bancă din ţară care a lansat serviciul de transfer de bani Western Union prin Internet Banking (2012), respectiv prin Mobile Banking (2013). BT este singura bancă din România care nu a transferat portofolii în alte ţări. „Îndrăzneţi, optimişti şi inovatori – aşa am fost noi, la Banca Transilvania, în aceşti 20 de ani”, adaugă Horia Ciorcilă.

Banca Transilvania, un brand de top

Banca Transilvania se clasează printre cele mai puternice 50 de branduri româneşti, conform clasamentului realizat de revista BIZ, în 2013. În plus, tot începând cu 2013, BT se numără printre Superbrands România 2013. Banca Transilvania aniversează cei 20 de ani printr-o serie de iniţiative, de la campanii interne şi externe, întâlniri cu stakeholderii, competiţie de cros, până la acţiuni de CSR.
    Trimite prin e-mail