luni, 3 februarie 2014

Publicat la 2/03/2014 11:15:00 a.m. de Anonim

Misiune imposibilă! Gaz Metan a cedat atât în EuroChallenge, cât şi în campionat

Formaţia lui Marcel Ţenter a fost învinsă de Tartu Rock. Gaziştii au evoluat în doar cinci oameni pe aproape tot parcursul partidei. În campionat, Gaz Metan a pierdut cu BC Mureş după multe răsturnări de situaţie şi un final incendiar. Formaţia vizitatoare a câştigat pe mâna fostului căpitan al alb-negrilor, Ivan Ivanovic.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii au început bine partida din Estonia şi chiar au condus cu 8-3 după primele minute de joc. Sfertul întâi s-a terminat cu avantaj minim pentru jucătorii lui Marcel Ţenter, care s-au desprins chiar la şapte lungimi în debutul sfertului al doilea, graţie reuşitelor de la distanţă semnate de Willie Kemp. Tartu a forţat revenirea, a egalat şi a reuşit să intre cu 2 puncte avantaj la cabine, scor 42-40.


Au terminat benzina

Cu doar cinci oameni în rotaţie, la care s-a adăugat Vladislav Solopa care a evoluat 16 minute, gaziştii au început prost repriza a doua, iar formaţia gazdă s-a desprins la 10 puncte, pentru ca apoi ecartul să crească şi mai mult. În aceste condiţii, s-a intrat cu 70-55 în sfertul decisiv. Lucrurile au mers apoi din ce în ce mai rău pentru alb-negri, iar diferenţa a luat proporţii. S-a încheiat 97-67. Tehnicianul Gazului Metan a recunoscut, la finalul partidei pierdute în Estonia, că formaţia sa nu a putut face faţă decât în prima repriză. „Am avut energie doar pentru primele două sferturi, iar împotriva lui Tartu Rock asta nu a fost suficient, pentru că au avut o rotaţie lungă şi jucători proaspeţi care au marcat puncte importante. Singurul lucru pozitiv a fost acela că nimeni nu s-a accidentat, însă oricum noi suntem într-o situaţie dificilă, deoarece avem nevoie de cel puţin doi jucători pentru a face ca rotaţia noastră să fie competitivă“, a comentat Ţenter.

Meci încins

În campionat, Gazul a fost învins de către Baschet Club Târgu-Mureş. Primul sfert al confruntării din Sala Sporturilor a fost unul echilibrat. Mureşenii au condus cu 23-21 la capătul primelor zece minute de joc. Sfertul al doilea s-a menţinut într-o notă de echilibru, ambele formaţii reuşind să marcheze câte 19 puncte, astfel că la pauza mare formaţia vizitatoare avea avantaj minim, 42-40. Cu şase oameni în rotaţie, la care s-a adăugat Solopa pentru câteva minute, gaziştii au făcut un sfert trei mai puţin reuşit, astfel că la intrarea în actul decisiv Mureşul avea +10 pe tabelă. 

Învinşi în final

Kemp şi Bogavac au recuperat imediat 5 puncte, însă la jumătatea sfertului decisiv oaspeţii au refăcut diferenţa de 10 puncte. Gaziştii l-au pierdut pe Dumitrescu care a acumulat cinci greşeli personale, apoi şi pe Bogavac, însă nu au capitulat. Shiloh a marcat de la distanţă, Kemp şi Bogavac au înscris şi ei de la libere, iar acelaşi Shiloh a marcat alte 3 puncte. Formaţia sa s-a apropiat la 75-76 cu 45 de secunde înainte de final. Răspunsul a venit de la fostul căpitan al Gazului. Ivanovic a înscris de la distanţă în ultima secundă de atac a formaţiei sale, Kemp şi Shiloh au ratat aruncarea de 3 puncte, în timp ce la celălalt panou Peciukas a stabilit scorul final al partidei: 81-75.
    Trimite prin e-mail