vineri, 14 februarie 2014

Publicat la 2/14/2014 02:04:00 p.m. de Anonim

„Mă simt ca o mireasă“. La 100 de ani

O medieşeancă a văzut şi a trăit lucruri despre care noi citim în cărţile de istorie. 


Autor: Alex PÎNTEA

A supravieţuit gloanţelor ruşilor şi nemţilor în al Doilea Război Mondial, l-a servit pe Nicolae Ceauşescu şi nu a fost niciodată bolnavă, medicii şi medicamentele fiind duşmanii săi cei mai mari. 

Vera LORINCZ
„Mă simt foarte bine“

Aşa se poate rezuma povestea medieşencei  Vera  Lörincz, care a aniversat marţi 100 de ani. „Mă simt foarte bine şi la vârsta asta. Nu am fost bolnavă niciodată bolnavă, doctorii şi medicamentele au fost dintotdeauna duşmanii mei. Am muncit cât am putut întotdeauna. Nu e niciun secret, bunăstarea vieţii a contat mereu. Dacă eşti sănătos, poţi trăi liniştit, cât îţi dă Dumnezeu atât trăieşti. Acum mă simt ca o mireasă, mă întreb unde s-au dus atâţia ani, nu îmi vine să cred că au trecut aşa mulţi, că am împlinit un secol de viaţă. Nu m-am gândit să ajung la vârsta asta, dar uite că am ajuns!“, a mărturisit femeia.

Îşi doreşte pace şi linişte

Marţi dimineaţă, centenara a fost vizitată acasă de primarul Teodor Neamţu, alături de city-managerul municipiului, Orosz Csaba, care i-au oferit o diplomă de excelenţă, un tort, dar şi un premiu în bani, în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul Local. „Am avut şi supărare şi bucurie, dar mi-a ajutat Dumnezeu şi mi-a trecut peste toate. În cadrul familiei întotdeauna am avut linişte şi respect, întotdeauna ne-am purtat frumos unii cu alţii. Asta a fost cea mai mare bucurie în viaţă: să trăiesc în mijlocul familiei în pace şi linişte. Asta e cea mai mare dorinţă a mea, să trăiască toată lumea în pace şi linişte“, a conchis Vera Lörincz.

Bucătăreasă la „Târnava“

La un veac de existenţă, sărbătorita se bucură de o sănătate destul de bună. Vera  Lörincz s-a născut în satul Căpâlniţa din judeţul Harghita, într-o familie cu şapte copii, şi a ajuns la Mediaş în anii '30, împreună cu surorile sale Erzsébet şi Amalia. A lucrat ca bucătăreasă zeci de ani, cea mai mare parte la restaurantul „Târnava“, astăzi „Traube“.
    Trimite prin e-mail