joi, 6 februarie 2014

Publicat la 2/06/2014 11:46:00 a.m. de Anonim

În 2014, Meditur investeşte în dezvoltarea reţelei şi achiziţia de maşini


Societatea Meditur îşi va reînnoi flota auto, staţia de redresare va intra în reparaţii capitale, se va realiza joncţiunea reţelei electrice între str. Iacob Pisso şi Şoseaua Sibiului şi se va prelungi pe străzile Constantin Brâncoveanu şi Academician Ioan Moraru.


Autor: Alex PÎNTEA

Unul dintre obiectivele operatorului de transport local, pentru anul în curs, îl reprezintă reînnoirea flotei auto. În acest sens, au fost solicitate fonduri de la bugetul local, însă aleşii au aprobat mai puţin de o treime din cele aproape şapte milioane de lei necesare. „Noi am cerut o sumă semnificativă bugetului local pentru a ne reînnoi flota în sensul de a cumpăra maşini noi, numai că bugetul nu a permis acest lucru. Faţă de 6,9 milioane de lei, cât am cerut noi, au fost aprobaţi 2,2 milioane de lei. Din aceşti bani, noi ne propunem să achiziţionăm un număr mai mic de mijloace de transport în comun din cele vechi, dar şi unul sau două microbuze noi, aşa cum şi anul trecut am achiziţionat două microbuze noi“, a precizat Dan Voinea, directorul general al Meditur, întrebat care sunt priorităţile societăţii pe care o conduce.

Reţea extinsă

Dan VOINEA
O altă prioritate pentru anul 2014 o reprezintă extinderea reţelei electrice în mai multe puncte. Concret, se va realize o legătură în cartierul Vitrometan, în zona garajului societăţii, şi se va extinde reţeaua pe străzile Constantin Brâncoveanu - Academician Ioan Moraru, ca variantă de rezervă în cazul în care strada Carpaţi nu va putea fi folosită din diverse motive. „Ne propunem să facem o joncţiune a reţelei de pe strada Iacob Pisso cu Şoseaua Sibiului, pentru că în momentul de faţă troleibuzele, seara, trebuie să meargă până la gară pentru a putea intra în garaj. Nu există o astfel de legătură, astfel că o vom face, pentru a scurta traseul de retragere la garaj. De asemenea, intenţionăm în intersecţia străzilor Academician Ioan Moraru şi Constantin Brâncoveanu, unde este sensul giratoriu nou, să repoziţionăm reţeaua şi să o refacem pe cea de pe Brâncoveanu. În acest an avem programată şi o reparaţie capitală a staţiei de redresare de lângă pompieri, care nu a mai fost reparată de destui ani“, a mai adăugat Voinea.

Automate noi

În perioada următoare, societatea Meditur va monta încă trei automate pentru sistemul de ticketing electronic. Devenit funcţional anul trecut, sistemul este format, în prezent, din unsprezece automate. Dan Voinea spune că Meditur a primit mai multe solicitări pentru amplasarea de automate de bilete. „Am achiziţionat încă trei automate noi. În perioada imediat următoare, acestea vor fi montate, însă mai întâi va trebui să decidem unde anume le vom amplasa. Există mai multe solicitări din fiecare cartier al municipiului. Evident că fiecare consideră că în staţia cea mai apropiată de domiciliul său trebuie să montăm un aparat. Vom analiza şi vom vedea exact în ce zone vor fi amplasate acestea“, a conchis directorul Meditur.
    Trimite prin e-mail