luni, 6 ianuarie 2014

Publicat la 1/06/2014 11:59:00 a.m. de Anonim

Sărbătoarea Ionilor, încheierea sărbătorilor de iarnă la Copşa Mică


Mâine va avea loc, la Copşa Mică, cea de-a zecea ediţie a Sărbătorii Ionilor, dedicată tuturor celor care poarta numele Sfântului Ion Botezătorul, organizată de Primăria oraşului Copşa Mică.

Conform tradiţiei, ca în fiecare an, la eveniment se vor reuni sărbătoriţii zilei împreună cu familiile, prietenii şi cunoştinţele, la un pahar de vin fiert şi o felie de cozonac. Nu vor lipsi de la această sărbătoare nici oficialităţile oraşului, consilierii locali, preoţii, membrii Sfatului Bătrânilor şi ai Grupului de Dezbateri Publice, dar nici pompierii voluntari ai oraşului.
Focul de tabără specific acestui eveniment va fi aprins la ora 18.15 de unul dintre Ionii serbaţi, desemnat de Sfatul Bătrânilor ca reprezentatul de onoare al sărbătoriţilor pe acest an, după care toţi invitaţii vor cânta în jurul focului tradiţionalul "La Mulţi Ani!". 
"Sărbătoarea continuă şirul de evenimente deschis anul trecut de Sf. Nicolae cu colinde şi aprinderea iluminatului festiv în faţa Primăriei şi se încheie mâine în jurul focului tradiţional cu vin fiert şi cozonac, bradul din vârful rugului simbolizând de altfel chiar încheierea sărbătorilor de iarnă, urmată de stingerea iluminatului festiv. Vă aşteptăm să-i sărbătorim împreună pe toţi Ionii şi Ioanele din oraş!", se arată într-un comunicat de presă remis de Compartimentul Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Copşa Mică. (A. L.)
    Trimite prin e-mail