sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Publicat la 1/18/2014 04:40:00 p.m. de Anonim

La mulţi ani, Nova TV! Postul de televiziune local aniversează un deceniu de activitate


Nova TV împlineşte, mâine, zece ani de activitate. Momentul este un prilej de bilanţ pentru cei care au pornit pe acest drum în ianuarie 2004. „Televiziunea care te priveşte“ şi-a cîştigat un loc bine-definit în peisajul local şi judeţean. Obiectivele postului au rămas neschimbate: informarea, crearea de atitudine, dezbaterea şi analiza unor subiecte de interes general.


Autor: Aurelian LUNGU

Nova TV a emis pentru prima dată pe 19 ianuarie 2004, la ora 17.30. S-a lansat sub genericul „Televiziunea care te priveşte“. În prezent, echipa este formată din mai mulţi redactori cu experienţă – printre ei se remarcă Jimmy Ionescu, realizator al talk-show-ului „În linia întâi“ şi Ada Gheorghe, realizator al emisiunii „Mediaş 120“. Echipa ştirilor Nova TV este formată din Andra Bad şi Raluca Roman, ambele crainic TV, Alex Pîntea, reporter de teren, şi redactorul-şef Marius Hihn. Partea tehnică este asigurată de Denisa Popşor, Angelo Balog şi Lucian David. De la sfârşitul anului 2012, Nova TV poate fi vizionată în întreg judeţul Sibiu în reţeaua de cablu RCS-RDS.

Progres continuu

Marius Hihn
Marius Hihn coordonează echipa Nova TV încă de la începutul emisiei sale. Redactorul-şef al televiziunii locale spune că această perioadă a însemnat un progres continuu, dar şi perfecţionarea proprie în ceea ce face. „Pentru mine, cei 10 ani au însemnat o evoluţie continuă în domeniul televiziunii şi o perfecţionare a tot ceea ce ţine de asta, inclusiv editare, grafică şi comunicare. Dacă la început lucram pe casete video, acum distribuim celor 400 de abonaţi Nova TV de pe internet reportaje în High Definition, ceea ce cred eu că este un salt foarte mare, având în vedere puţinele investiţii de care ne-am putut bucura. Felicit echipa cu care lucrez, începând de la cameramani, editori, realizatori şi colaboratori, pentru tot ceea ce fac astfel încât Nova TV să prezinte, în limita posibilităţilor, tehnice ceea ce se întâmplă în Mediaş şi zonă“, spune Hihn.

Jimmy Ionescu
Televiziunea te împlineşte

Pentru Jimmy Ionescu, televiziunea reprezintă ceva aparte. Realizatorul emisiunii „În linia întâi“ crede în puterea unei conversaţii rafinate şi este de părere că televiziunea te poate împlini. „Am ales televiziunea cu voluptatea, pe de o parte, a iluziei că eşti un fel de zeu, că eşti cineva care face şi desface prestigii, cariere, ierarhii, cu smerenie pe de altă parte, că te amăgeşti cu putere şi îţi inventezi mereu motivaţii. Am ales Nova TV pentru că eu cred în puterea unei conversaţii rafinate, iar dacă ai sămânţa binelui, televiziunea te ajută, te împlineşte, nu pentru a fi fericit, ci doar mulţumit. La mulţi ani şi buni, Nova TV!“, transmite „veteranul“ audiovizualului medieşean.

Ada Gheorghe
Aproape de medieşeni

Pentru Ada Gheorghe, Nova TV înseamnă o echipă unită în care a crescut şi a învăţat foarte multe lucruri. Realizatorul emisiunii „Mediaş 120“ spune că televiziunea locală s-a străduit mereu să fie aproape de telespectatori şi să le ofere informaţiile corecte în cel mai scurt timp posibil. „Pentru telespectatori sunt zece ani, pentru mine şapte ani de când fac parte din echipa Nova TV. E o echipă unită unde am crescut, am învăţat, m-am format. Nova TV înseamnă o echipă de profesionişti care încearcă zi de zi să fie aproape de telespectatori. Încercăm zi de zi să vă ţinem la curent cu tot ceea ce se întâmplă în oraşul nostru şi nu numai. Au fost 10 ani pentru dumneavoastră, cetăţenii oraşului nostru. Împreună, sigur vom reuşi să avem un oraş mai aproape de ceea ce ne dorim fiecare. Mulţumim tuturor celor care au crezut şi cred în noi în continuare“, spune Ada Gheorghe.

Alex Pîntea
În mijlocul evenimentelor

Să fii reporter şi redactor de ştiri înseamnă multă agitaţie, zi de zi. Ştie asta foarte bine Alex Pîntea, cel care de zece ani se află mereu acolo unde se întâmplă ceva. „Au fost zece ani plini, cu foarte multe evenimente, unele plăcute, altele mai puţin plăcute pentru Mediaş şi zonă. Mi-a plăcut mereu să fiu în mijlocul evenimentelor, aşa că pot să spun că timpul a trecut foarte repede. Am avut şansa să fiu parte integrantă dintr-o echipă formată din oameni deosebiţi, iar asta cred că este foarte important atunci când lucrezi cu informaţii care trebuie să ajungă cât mai repede la cei care te urmăresc «pe sticlă» sau pe pagina web“, a explicat Alex.

Denisa Popşor
Entuziam şi pasiune

Clipuri video, montaje, administrarea paginii web sunt câteva dintre atribuţiile Denisei Popşor. De cinci ani în echipa Nova TV, aceasta spune că aniversarea nu este doar a echipei televiziunii locale, ci şi a medieşenilor. „Zece ani de Nova TV reprezintă un deceniu de entuziasm, dăruire şi pasiune în folosul comunităţii locale. Eu m-am alăturat echipei acum aproape cinci ani și am avut foarte multe de învăţat, atât de la colegii mei, cât și de la oamenii pe care i-am întâlnit în acest răstimp. Această aniversare nu este doar a noastră, a echipei Nova TV, ci şi a telespectatorilor şi a celor care accesează zilnic site-ul www.novatv.ro, pentru că fără ei nu am fi existat. La mulţi ani, Nova TV!“, spune Denisa Popşor.

Lucian David
Muncă în echipă

De şapte ani, imaginile filmate de operatorul TV Lucian David intră zilnic în casele medieşenilor. Drumul parcurs reprezintă pentru acesta rezultatul muncii în echipă, acesta fiind, în viziunea sa, secretul reuşitei televiziunii locale. „Zece ani de Nova TV înseamnă pentru mine şapte ani de muncă într-o echipă reuşită, fără de care nu cred că televiziunea ar fi ajuns aici. Pe această cale, urez un sincer «La Mulţi Ani!» echipei din care fac parte şi conducerii postului“, spune Lucian David.

Andra Bad
Se simte ca şi acasă

Andra Bad deschide zilnic program local al Nova TV cu cele mai noi informaţii din Mediaş şi zona de nord a judeţului Sibiu. Crainicul TV spune că este bucuroasă şi onorată să le aducă zilnic în casă ştirile medieşenilor. „Ce înseamnă pentru mine 10 ani de Nova TV? Înseamnă că, de 10 ani, Nova TV este vocea oraşului nostru, este mereu aproape de medieşeni. Sunt 10 ani în care părerea cetăţenilor a contat pentru Nova TV şi asta ne-a ajutat şi ne-a motivat să fim mai buni cu fiecare an care trece. Nova TV înseamnă pentru mine un colectiv în care mă simt ca acasă. Sunt bucuroasă că pot fi alături de telespectatori, că îi informez cu privire la ştirile de zi cu zi şi mă simt onorată că oamenii mă urmăresc“, mărturiseşte Andra Bad.

Angelo Balog
10 ani de provocări

Pentru Angelo Balog, fiecare zi în echipa Nova TV reprezintă o provocare. Aflat mereu în mijlocul evenimentelor, acesta spune că televiziunea locală a încercat şi a reuşit să prezinte tot ceea ce s-a întâmplat în Mediaş şi zonă. „10 ani de Nova TV înseamnă tot atâţia ani de provocări în care v-am prezentat cele mai importante evenimente din zona în care suntem recepţionaţi. Am încercat să fim mereu la locul evenimentelor, iar ulterior să vă oferim o imagine corectă a ceea ce s-a întâmplat. La Mulţi Ani, Nova TV!“, conchide Angelo Balog.

„Joaca“ e constructivă

Raluca Roman
Raluca Roman este mezina echipei Nova TV. Crainicului ştirilor sportive îi place foarte mult atmosfera din cadrul televiziunii locale şi se bucură că face parte din echipă. „Nova TV înseamnă o pată de culoare în adolescenţa mea, o experienţă care m-a însoţit în perioada maturizării. Primul lucru care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la Nova TV este atmosfera atât de plăcută. Am avut norocul ca la primul meu loc de muncă să pot colabora cu nişte oameni minunaţi, care reuşesc să transforme acel mic studio în ceva deosebit prin pasiunea cu care muncesc şi prin energia pozitivă pe care o emană, oameni de la care am învăţat că nu trebuie să îţi transformi viaţa în rutină, pentru că scopul vieţii este «joaca», iar munca trebuie să fie doar un mijloc de a te «juca», de a te simţi bine, făcând, în acelaşi timp, ceva constructiv. Mă bucur că fac parte din echipa Nova TV. La cât mai mulţi ani prosperi şi aniversări fericite!“, spune Raluca.

Acoperire regională

De la sfârşitul anului 2012, televiziunea locală Nova TV Mediaş se vede în întreg judeţul Sibiu. Astfel, în municipiile Mediaş şi Sibiu, respectiv în oraşul Sălişte, programul Nova TV este disponibil în reţeaua de cablu RCS-RDS, iar în oraşul Copşa Mică şi în 57 de localităţi rurale din judeţele Sibiu, Mureş şi Alba, prin intermediul a trei operatori privaţi de cablu.
    Trimite prin e-mail