vineri, 24 ianuarie 2014

Publicat la 1/24/2014 03:28:00 p.m. de Anonim

Cu infirmeria plină! Decimaţi de accidentări, alb-negrii au pierdut partida cu ruşii de la Krasnye Krylia Samara (VIDEO)


Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a fost învinsă cu 80-77 în partida disputată marţi seara pe teren propriu. Formaţia lui Marcel Ţenter nu s-a putut baza pe serviciile lui Andrei Mandache şi Georgios Tsiaras, care vor lipsi de pe teren cel puţin o lună, şi l-a pierdut pe Liviu Dumitru încă din primele minute ale jocului.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Denisa POPŞOR

Gazul a început prost partida din Sala Sporturilor cu Krasnye Krylia Samara. Pe fondul unor greşeli copilăreşti, ruşii au profitat şi s-au desprins imediat pe tabelă, reuşind să încheie primul sfert cu 29-13. La fel a început şi sfertul al doilea, iar diferenţa a crescut până la un neverosimil +24 în favoarea formaţiei vizitatoare. Dumitrescu şi Bogavac au dat apoi semnalul trezirii pentru alb-negri care s-au apropiat la 11 puncte până la pauza mare.

Willie Kemp a fost cel mai bun jucător al Mediaşului
Kemp, de neoprit

Gaziştii au început perfect sfertul al treilea, iar Willie Kemp a marcat nouă puncte consecutive care au adus Gazul înapoi în joc. Ruşii au forţat din nou desprinderea, însă Bogavac şi Okosun au menţinut diferenţa de un singur punct pe tabela de marcaj. Sfertul decisiv a debutat mai bine pentru vizitatori care s-au desprins la 12 puncte. Jucătorii lui Marcel Ţenter nu au cedat şi s-au apropiat la trei puncte în ultimele secunde ale jocului. Nu a mai fost, însă, timp suficient, iar formaţia rusă s-a impus cu 80-77.

Început foarte slab

Americanul Willie Kemp a fost cel mai bun jucător al formaţiei sale în partida cu ruşii Krasnye Krylia. Acesta a marcat 26 de puncte la care a adăugat şase recuperări. „Am început foarte prost, iar asta a fost cheia jocului. În primul sfert nu ne-am regăsit, iar apoi a trebuit să recuperăm un ecart de 24 de puncte. Adversarii noştri au avut jucători lipsă, nouă ne-au lipsit de asemenea câţiva jucători, însă chiar aşa nu ştiu cum am putut începe atât de prost. Ulterior, în celelalte trei sferturi am jucat bine, dar primele zece minute ne-au ucis“, este de părere Kemp. 

Greu în şase

Tehnicianul Gazului Metan a explicat, la finalul partidei, că este foarte dificil să câştigi atunci când ai foarte mulţi jucători accidentaţi. Marcel Ţenter nu îşi poate explica evoluţia formaţiei sale din primele zece minute. „A fost un meci foarte greu pentru noi, însă, cu excepţia primului sfert, am jucat bine. Nu îmi pot explica de ce, în primele zece minute, jucătorii mei nu au evoluat la un nivel normal. Adversarii noştri s-au folosit de asta şi au marcat 29 de puncte. Ulterior, în celelalte sferturi am fost echipa mai bună, iar asta consider că este partea pozitivă a acestui joc. Din păcate, cu doar şase jucători este foarte dificil să evoluezi într-o partidă din EuroChallenge“, a conchis Ţenter.

Victorie sau nimic!

Cu două eşecuri în tot atâtea partide din EuroChallenge, gaziştii vor întâlni mâine, în campionat, pe teren propriu, Baschet Club Târgu-Mureş. Gaz Metan nu a evoluat în prima etapă a returului de campionat în compania campioanei Asesoft Ploieşti. În condiţiile în care a avut cinci jucători accidentaţi, conducerea grupării de pe Târnava Mare a solicitat şi a obţinut amânarea partidei programate iniţial la sfârşitul săptămânii trecute. Sâmbătă, alb-negrii vor trebui să treacă peste problemele de lot. Au nevoie de orice succes în bătălia pentru accederea în play-off-ului campionatului.
    Trimite prin e-mail