vineri, 6 decembrie 2013

Publicat la 12/06/2013 11:15:00 a.m. de Anonim

Victorie la 0 grade! Gaz Metan Mediaş a egalat Dinamo şi Vaslui în clasamentul Ligii I

Gaz Metan a închis runda numărul 16 a Ligii I, penultima a turului de campionat, cu un succes în faţa clujenilor de la CFR. Victoria s-a conturat pe finalul jocului şi a venit după două lovituri de cap semnate de Cosmin Frăsinescu şi Dan Roman. Astăzi, alb-negrii întâlnesc în deplasare FC Braşov, formaţie aflată în prezent pe un loc retrogradabil. 


Autor: Alex PÎNTEA

CFR Cluj nu a învins niciodată la Mediaş, iar istoria nu s-a schimbat nici în partida de luni seara. Jucătorii lui Petre Grigoraş au reuşit să marcheze după un sfert de oră de joc prin Ogbu, însă golul a fost anulat corect, pe motiv de off-side. La poarta cealaltă, Ciprian Petre a şutat la colţul scurt, dar Mario Felgueiras a fost la post. Acestea au fost, de altfel, singurele sclipiri într-o repriză jucată la zero grade Celsius.

Final în trombă

Gaziştii au început în forţă actul second, însă portarul clujenilor a reuşit să îşi salveze echipa în două rânduri. Mai întâi, în minutul 50, acesta a scos şutul din voleu al lui Bud, apoi un minut mai târziu lovitura de cap a lui Cosmin Frăsinescu. În minutul 67, CFR-ul a rămas în zece oameni. Gregory Tade, jucător introdus după pauză, a văzut cartonaşu roşu după un cot aplicat lui Radu Zaharia. Finalul a aparţinut în totalitate gazdelor. În minutul 83, acelaşi Frăsinescu a reuşit să deschidă scorul cu o lovitură de cap în urma unui corner de pe partea stângă a terenului, iar apoi, în primul minut de prelungiri, Dan Roman a marcat şi el tot cu o lovitură de cap şi a adus trei puncte mari formaţiei sale.


Succes important

Tehnicianul Gazului s-a declarat foarte mulţumit la finalul partidei câştigate în compania CFR-ului. Cristi Dulca a explicat că meritele sunt ale jucătorilor săi care s-au antrenat foarte bine şi au înţeles că modul în care vor evolua în teren depinde doar de ei. „Ne-am dorit să facem un joc foarte bun, ne-am pregătit foarte bine. Vreau să îi felicit pe băieţi pentru victoria obţinută. Am pus presiune, ei au rămas în zece oameni, nu au mai contat din acel moment. Sunt mulţumit de rezultat şi asta e tot ceea ce contează. Restanţele financiare pe care le avem vor fi achitate. De la Mediaş nu a plecat niciun jucător sau antrenor fără să îşi ia banii“, a întărit Dulca.

Deplasare grea

Gaz Metan a închis luni runda cu numărul 16 a Ligii I, iar azi o va deschide pe ultima a turului de campionat. Alb-negrii vor întâlni în deplasare FC Braşov, o echipă aflată în suferinţă de puncte şi care ocupă în prezent poziţia a 15-a. „Noi abordăm fiecare meci la victorie. Chiar dacă Braşovul se află într-o situaţie dificilă, noi suntem conştienţi că vom avea un meci foarte greu pentru că ei au mare nevoie de puncte. Totuşi, noi am demonstrat că putem să jucăm foarte bine atât pe teren propriu, cât şi în deplasare, iar asta ne dorim să facem şi în partida de vineri seara“, a mai spus Dulca.
    Trimite prin e-mail