vineri, 6 decembrie 2013

Publicat la 12/06/2013 11:52:00 a.m. de Anonim

Primăria Mediaş recompensează şi anul acesta rezultatele de excepţie ale tinerilor

Elevii din municipiul Mediaş care au obţinut pe parcursul acestui an rezultate excepţionale la olimpiade, concursuri şi competiţii sportive vor fi premiaţi, în această după-amiază, de Primăria municipiului Mediaş şi Consiliul Local. Aceştia vor primi diplome şi sume de bani.


Autor: Alex PÎNTEA

Municipalitatea continuă stimularea progresului învăţământului şi sportului medieşean, prin susţinerea materială a elevilor cu rezultate deosebite. Astfel, aceştia vor fi premiaţi de către primarul Teodor Neamţu, în cadru festiv, în sala de şedinţe „Daniel Thellmann“. „Noi, de cel puţin şapte ani, încurajăm excelenţa şi premiem elevii cu rezultate deosebite. Aceşti copii fac foarte multe pentru Mediaş. Sunt nişte veritabili vectori de imagine. Începem, încet-încet, să intrăm în normalitate. De-a lungul anilor chiar am trăit momente de satisfacţie deosebită datorită lor, iar faptul că sala mare a Primăriei va fi şi de această dată plină de elevi cu rezultate deosebite întăreşte ideea că suntem pe un drum bun“, a comentat Neamţu. 

foto: Nova TV

Diplome şi bani

Elevii cu rezultate foarte bune vor primi câte o diplomă de merit şi un premiu în bani. Pentru cei care au participat la concursuri internaţionale şi au câştigat locul I, premiul este de 600 de lei, locul al II-lea va fi premiat cu 550 de lei, iar poziţia a treia, cu 500 de lei. În ceea ce priveşte elevii care au participat la concursuri naţionale, acestora li se vor acorda premii în valoare de 450 de lei pentru locul I, 400 de lei pentru locul al II-lea şi 350 de lei pentru locul al III-lea. Tinerii care au participat la etapele judeţene ale concursurilor şcolare şi care s-au clasat pe primul loc vor primi suma de 300 de lei. De asemenea, vor fi acordate premii în valoare de 250 de lei şi, respectiv, 200 de lei pentru premiile II şi III la concursuri naţionale intermediare de dans.

Premii anuale

În ultimii şapte ani, Primăria municipiului Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, a acordat o serie de premii elevilor care au obţinut rezultate bune la concursurile naţionale şi internaţionale de prestigiu. Pentru a putea face acest lucru, au fost solicitate unităţilor de învăţământ liste cu elevii cu rezultate deosebite. Termenul limită de depunere a acestora a fost data de 15 noiembrie.

151 de premii

În total, vor fi premiaţi 151 de copii de elită. Lista elevilor care au obţinut rezultate excepţionale în perioada 1 noiembrie 2012 - 1 noiembrie 2013, beneficiari ai premiilor alocate din bugetul Direcţiei pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Mediaş în şedinţa ordinară din 25 noiembrie. Hotărârea a fost votată în unanimitate de cei 20 de consilieri prezenţi. 

    Trimite prin e-mail