marți, 3 decembrie 2013

Publicat la 12/03/2013 10:21:00 a.m. de Anonim

Sibiu Educational Festival a celebrat cea mai importantă resursă a viitorului

Timp de trei zile, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu a fost gazda Sibiu Educational Festival, un eveniment al cărui obiectiv este promovarea valorilor şi a mediului educaţional sibiene.


Autor: Aurelian LUNGU

Întreaga comunitate academică sibiană s-a mobilizat pentru a aduce în faţa cetăţenilor valorile educaţionale, adeseori neglijate. Astfel, Sibiul a demonstrat că acordă un loc prioritar nu doar culturii, ci şi educaţiei.


Promotori voluntari

Prima zi a evenimentului, 20 noiembrie, a adus în prim plan oferta educaţională a municipiului şi judeţului Sibiu. Liceele și instituțiile de învățământ superior s-au reunit în foaierul Facultății de Inginerie a ULBS pentru a-și expune oferta de studiu. Tinerii au putut vizita standurile Universității „Lucian Blaga“, Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“, Universității Româno-Germane, Universității Creștine „Dimitrie Cantemir“ și Universității „Alma Mater“, precum și standurile Colegiului Național „Gheorghe Lazăr“, Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu“, Liceului de Artă, Colegiului Energetic, Colegiului „Terezianum“, Colegiului Agricol „D.P. Barcianu“ și Liceului Tehnologic „Avram Iancu“. Succesul târgului educațional se datorează elevilor și studenților voluntari, care le-au oferit tinerilor informații despre instituțiile de învățământ pe care le reprezintă.

Job-uri pentru tineri

În cea de-a doua zi, companiile locale interesate de absolvenții de liceu și de studii superioare au fost prezente cu oferte de locuri de muncă. Printre companiile participante s-au numărat: Ambient, Sibex, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Volksbank, Carpatica Asig, Carpatica Holding, IMC Sibiu, Continental Automotive Systems, Allianz Ţiriac Asigurări, Boromir, Stefanini, H&H Consulting şi Banca Transilvania.

Ioan BONDREA | rector: „ULBS îşi asumă rolul său de motor al progresului social prin implicarea în dezvoltarea profesională și personală a absolvențiilor săi, fiind o componentă cheie a comunității sibiene, în permanență în slujba societăţii și a indivizilor care o compun.“

Gală la Filarmonică

Ziua a treia a fost dedicată studenților și elevilor, care au putut participa la lansări de carte și întâlniri cu autori, dezbateri, workshop-uri, expoziții de arte vizuale, proiecții de film, spectacole, oferte de tabere, excursii școlare și burse, produse și servicii bancare pentru tineri etc. Finalul Sibiu Educational Festival a stat sub semnul Galei Educației Sibiene, care a avut loc vineri, 22 noiembrie, la Sala Thalia, şi în cadrul căreia 30 de studenți ai celor cinci instituții de învățământ superior din Sibiu și 20 de elevi au fost premiați pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea curriculară și extracurriculară. „Liceenii au pășit cu emoție pe scenă, pentru a primi din partea doamnei inspector şcolar general adjunct Christine Manta Klemens diplomele care atestă rezultatele excelente obţinute de aceștia la concursurile şi olimpiadele şcolare naționale. Nici studenţii nu au fost mai prejos, fiind premiaţi de către rectorul Universităţii «Lucian Blaga» din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, pentru rezultatele meritorii la învăţătură, implicarea în activităţile studenţeşti sau activitatea ştiinţifică. Festivitatea de premiere a fost urmată de un minunat concert de gală susţinut de Filarmonica Sibiu“, conchide Daliana Drăguţescu, specialist Relaţii Publice în cadrul Departamentului de Comunicaţii şi Marketing al ULBS.
    Trimite prin e-mail