luni, 2 decembrie 2013

Publicat la 12/02/2013 03:18:00 p.m. de Anonim

Sărbătoare dublă la CRRPH Mediaş

Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap de pe str. Luncii va marca, mâine, între orele 12 şi 16, Ziua Naţională a României şi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap.

Directorul centrului, Mircea Brânda, alături de întregul colectiv şi de cei 50 de beneficiari vor aniversa şi doi ani de la înfiinţarea centrului, ocazie cu care va fi inaugurată şi sala de computere.
În fiecare an, pe 3 decembrie se aniversează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, dată stabilită de către Adunarea Generală a ONU. Cu acest prilej, Consiliul Judeţean Sibiu, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, împreună cu centrele din judeţul Sibiu unde beneficiari sunt persoanele cu dizabilităţi, organizează mai multe evenimente cu scopul de a da vizibilitate activităţii desfăşurate în aceste unităţi sociale. „Doresc să transmit cele mai alese gânduri de sănătate şi încurajare tuturor persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Sibiu, copii, tineri sau vârstnici, care sunt îngrijiţi acasă, de familie, sau în centrele de asistenţă medico-sociale, precum şi celor care îi îngrijesc cu dăruire şi sacrificiu. Este datoria noastră, a autorităţilor, să le asigurăm un trai mai bun şi condiţii de viaţă decente şi să contribuim, de asemenea, la combaterea discriminării acestor persoane şi la integrarea lor în societate. Consider că în acest sens, toleranţa este un vector de educaţie absolut necesar”, a transmis Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Acţiuni cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi vor avea loc, mâine şi la centrele de recuperare din oraşele Tălmaciu şi Cisnădie. (A. L.)
    Trimite prin e-mail