luni, 2 decembrie 2013

Publicat la 12/02/2013 06:06:00 a.m. de Anonim

Mediaşul, supravegheat video

Poliţia Locală Mediaş are, de la sfârşitul săptămânii trecute, un dispecerat funcţional cu 40 de camere de supraveghere, montate în diferite zone din oraş.


Autor: Alex PÎNTEA

foto: Nova TV
Investiţia suportată de la bugetul local s-a ridicat la aproximativ 70.000 de lei. Au fost conectate toate camerele video deja existente, astfel încât Poliţia Locală să poată avea permanent imagini din aceste zone. Dispeceratul video a fost amenajat la sediul Primăriei Mediaş, din Piaţa Corneliu Coposu, iar în orice moment se pot vedea imagini în timp real din 40 locaţii din oraş. „Acum câteva luni am promis că o să instalăm un sistem de supraveghere în locurile cele mai frecventate din oraş şi iată  că începutul a fost făcut. Am realizat dispeceratul şi am captat semnale de la cele 40 de camere existente în momentul de  faţă”, a explicat primarul Teodor Neamţu.

Urmează şi altele

Pasul următor este montarea altor camere de supraveghere în zone cu probleme din oraş. Această investiţie se va realiza fie cu fonduri externe, fie cu bani de la bugetul local. „Urmează ca în anii următori, ori din bani de la bugetul local, ori din bani atraşi, să instalăm şi alte camere, astfel încât  marea majoritate a suprafeţei oraşului să fie monitorizată. Cel puţin 10-20 de camere vom mai achiziţiona anul viitor şi, sigur, şi aplicând pe fonduri europene vom finaliza întreg proiectul”, a mai spus edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail