vineri, 20 decembrie 2013

Publicat la 12/20/2013 01:36:00 p.m. de Anonim

Reţeta VIP: Paste cu somon şi rucola

Fundaşul stânga Ionuţ Buzean joacă pentru Gaz Metan Mediaş de nu mai puţin de 12 ani. Anul trecut, s-a căsătorit cu Diana Enache, şi ea campioană la tenis, întemeind o familie de sportivi. Pentru cititorii Monitorului de Mediaş, fotbalistul a mărturisit că adoră pastele cu somon şi rucola.


Ingrediente: 200 g paste, 200 g somon afumat, 4 căţei de usturoi, 10 roşii cherry, o mână de frunze de rucola, 100 ml vin alb sec, oregano, o lingură ulei de măsline, piper negru, sare pentru apa în care fierb pastele
Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Se pune uleiul la încins, împreună cu usturoiul zdrobit, se lasă câteva minute la foc mic amestecând, fără să se prăjească. Se adaugă somonul tăiat fâşii, nu prea mici. Se amestecă un minut şi se adaugă roşiile cherry tăiate în sferturi. Se amestecă câteva minute, se dă focul mare şi se adaugă vinul. Se lasă să scadă sosul şi se adaugă pastele fierte, rucola, piper, oregano şi câteva linguri din apa în care au fiert pastele. Se lasă puţin la foc mediu, amestecând în continuare pentru a se combina aromele... Şi se servesc fierbinţi, cu parmezan deasupra şi un vin alb sec.


    Trimite prin e-mail