marți, 17 decembrie 2013

Publicat la 12/17/2013 11:01:00 a.m. de Anonim

Poliţiştii pândesc la trecerile de cale ferată

Poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu efectivele Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu, acţionează astăzi la toate trecerile la nivel cu calea ferată din judeţul Sibiu.

Vor fi utilizate aparatele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare. "Acţiunea are ca principal obiectiv prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, precum şi identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă legislaţia rutieră la trecerea la nivel cu calea ferată şi conştientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun în acest fel", a anunţat subcomisarul Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
În perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie, la nivel naţional s-au înregistrat 45 accidente de circulaţie grave, care au avut ca principală cauză de producere nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, soldate cu 35 de morţi, 14 răniţi grav şi 22 răniţi uşor. La nivelul judeţului Sibiu, în perioada menţionată s-a înregistrat un accident soldat cu decesul unei persoane. (A. L.)
    Trimite prin e-mail