duminică, 8 decembrie 2013

Publicat la 12/08/2013 10:42:00 a.m. de Anonim

La Mediaş ninge abundent... cu evenimente culturale! Târg de Crăciun, colinde, folk, expoziţii şi concursuri


"Poveste de Crăciun" este genericul sub care se desfăşoară, anul acesta, târgul de Crăciun din Piaţa Cornelu Coposu, organizat de Consiliul Local şi Primăria municipiului Mediaş prin Direcţia Municipală pentru Cultură, pe parcursul lunii decembrie.

Pe parcursul întregii luni va fi deschis aici un târg de meşteşuguri la care iau parte comercianţi de articole de sezon, cadouri lucrate manual, obiecte de artizanat, jucării, produse tradiţionale româneşti sau dulciuri.
Magia sărbătorilor de iarnă va ajunge în sufletul oricărui spectator, prin programul artistic deosebit pregătit pentru acest eveniment şi concursurile care se vor desfăşura pe parcursul weekend-urilor. Cei mici - şi nu numai ei - sunt aşteptaţi la patinoarul artificial de 400 de metri pătraţi. În weekend-urile 7-8 decembrie, 14-15 decembrie, respectiv 21-22 decembrie vor urca pe scena amplasată în Piaţa Primăriei nume sonore ale muzicii populare şi folk, dar şi ansambluri şi interpreţi locali sau din împrejurimile Mediaşului.
Aseară, pe scena din piaţă au evoluat Sorina Puiac, Raoul şi Georgiana Pătrunjel şi au avut loc diverse concursuri de iarnă. Astăzi, la ora 17.00, medieşenii sunt invitaţi la un concert de colinde tradiţionale susţinut de Marina. De la 17.45, vor avea loc concursuri de iarnă ad-hoc pe diverse tematici, ale căror câştigători vor fi premiaţi cu dulciuri, iar de la ora 18.00, Ovidiu Mihăilescu va interpreta muzică folk şi colinde.


Parohia ortodoxă "Buna Vestire", Asociaţia culturală "Mediaşul Nostru" şi Direcţia Municipală pentru Cultură organizează marţi, 10 decembrie, concertul de colinde "Armonii de Crăciun". Pe scena Sălii Thalia vor urca: ansamblul "Lumină lină" din Alma Dumbrăveni, corala "Sfinţii Arhangheli" a catedralei ortodoxe din Mediaş, "Cantus Domini" din Bucureşti şi ceata de colindători din Alma Dumbrăveni. Concertul va avea loc începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă.
Şi Muzeul Municipal Mediaş a intrat în atmosfera de sărbătoare. Miercuri, 11 decembrie, la ora 16.30, va fi vernisată expoziţia de pictură şi desen "Magia iernii", organizată de municipalitate în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 7, Şcoala Gimnazială "Bathory Istvan" şi Şcoala Gimnazială "Constantin Ioan Motaş".


    Trimite prin e-mail