duminică, 15 decembrie 2013

Publicat la 12/15/2013 02:05:00 p.m. de Anonim

Gaz pentru Europa! Elevii lui Ţenter continuă în EuroChallenge

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a învins formaţia maghiară Kormend şi s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în Top 16 EuroChallenge. Baschetbaliştii medieşeni au controlat partida şi au condus pe tabela de marcaj pe toată durata jocului. Această săptămână aduce şi schimbări în lot.


Autor: Alex PÎNTEA

Kormend a început bine partida de la Mediaş, prin două aruncări de la distanţă, însă replica gaziştilor nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Gazul a câştigat primul sfert cu 22-12. Georgios Tsiaras şi Tudor Dumitrescu au marcat de la distanţă în debutul sfertului al doilea, iar formaţia gazdă s-a desprins la 14 puncte. Ecartul s-a menţinut apoi constant, până aproape de pauza mare. S-a intrat la cabine cu 46-34 în favoarea jucătorilor lui Marcel Ţenter.

Final slab

În sfertul al treilea, oaspeţii au încercat să reducă din diferenţă, fără succes. Ecartul a ajuns la 17 puncte la intrarea în sfertul decisiv, scor 64-47. Ungurii au avut un sfert al patrulea foarte bun, iar în primele patru minute şi jumătate au marcat 12 puncte fără să primească vreunul, pe fondul ratărilor pe bandă rulantă din tabăra gaziştilor. Ai noştri s-au trezit în a doua parte a sfertului şi au menţinut diferenţa de 5 puncte. S-a încheiat 77-72 pentru alb-negri care au obţinut biletele pentru faza următoare a competiţiei.

Fericit pentru victorie

Tehnicianul Gazului s-a declarat fericit pentru calificare. Marcel Ţenter îşi doreşte ca lucrurile să intre pe un făgaş normal la Gaz Metan, iar lucrurile să meargă din ce în ce mai bine şi în campionat. „S-a simţit o stare de nervozitate în meciul cu Kormend, la fel ca şi în meciul trecut, datorită acestor probleme pe care le-am avut și care sperăm să se rezolve în viitor. În sfertul patru nu am reuşit să impunem ritmul pe care l-am dorit, ne-am adăpostit la avantajul celor 17 puncte pe care le-am avut la un moment dat. Am vrut doar să conservăm, nu am fost agresivi, doar pe final am reuşit să înscriem puncte importante şi să ne adjudecăm acestă victorie. Sunt fericit pentru acest succes, pentru această calificare, sunt fericit pentru acest oraş şi pentru acest club, pentru că nu este puţin lucru să te califici doi ani la rând în primele 16 echipe din EuroChallenge. Sper să fim sprijiniţi în efortul nostru, iar noi, în definitiv, trebuie să facem mai mult în campionat. Eu cred că, dacă toate lucrurile vor reintra în normal, vom avea o echipă foarte puternică din retur şi vom putea întoarce situaţia din acest moment“, consideră Ţenter.

Pivot nigerian

Gruparea de pe Târnava Mare s-a despărţit de americanul Jake Koch şi a transferat un jucător de origine nigeriană. Augustine Okosun are 27 de ani şi măsoară 2,1 metri. El a ajuns marţi noapte la Mediaş şi s-a alăturat lotului pregătit de Marcel Ţenter. Pivotul nigerian a evoluat ultima dată pentru formaţia Dosa, din Republica Dominicană.
    Trimite prin e-mail