joi, 19 decembrie 2013

Publicat la 12/19/2013 08:36:00 a.m. de Redacţie

Gaz Metan Mediaș a pierdut cu Săgeata Năvodari, dar vrea revanșa cu FC Botoșani

În mod surprinzător, formaţia lui Cristi Dulca a cedat cu scorul de 2-1 ultima partidă din 2013 de pe teren propriu. Săgeata Năvodari a devenit prima formaţie care i-a luat şase puncte Gazului în acest sezon. Alb-negrii au ratat şansa de a urca printre primele şase echipe din Liga I. Mâine, ei vor încerca să-și spele rușinea la Botoșani.

Autor: Alex PÎNTEA
 
Fotbaliştii antrenaţi de Dulca au controlat cu autoritate prima repriză a partidei disputate luni seara la Mediaş. Rând pe rând, Aymen Tahar, căpitanul Cristian Todea şi Ciprian Petre au avut şansa de a deschide scorul, însă imprecizia, intervenţiile portarului Panagopoulos sau blocajele fundașilor adverși au făcut ca tabela să rămână imaculată. De partea cealaltă, formaţia de la malul mării a avut o singură fază cu adevărat periculoasă în primele 45 de minute, ratată de Cristian Munteanu, care a luftat din apropiere.
 
Gol din off-side
 
Gaziştii au început bine şi repriza a doua, însă şutul lui Ciprian Petre din careul de 16 metri a fost blocat de un fundaş advers. Contrar cursului jocului, Săgeata a marcat în minutul 53, prin acelaşi Munteanu, care a împins în poartă mingea șutată în bară de Chițu şi care a ricoșat norocos până la el. Golul ar fi trebuit, anulat în condiţiile în care jucătorul se afla într-un off-side clar. În minutul 73, Ionuţ Buzean a fost faultat în careu, centralul a indicat punctul cu var, iar Taher Bawab a egalat cu o scăriţă superbă. Bucuria gazdelor a durat doar cinci minute. Florin Popa a marcat cu o lovitură de cap în urma unei lovituri libere bătute de pe partea stângă, iar echipa din Năvodari a învins pe terenul pe care Steaua, Petrolul, CFR şi FC Vaslui nu au reuşit.
 

 
Rezultat neaşteptat
 
Tehnicianul Gazului s-a declarat foarte dezamăgit la finalul partidei pierdute de formaţia sa pe teren propriu. „Este un rezultat neaşteptat pentru noi. Am spus-o înaintea partidei, la pregătire, că vom întâlni un adversar care, chiar dacă a pierdut cu 6-1 la CFR, va juca şi va fi periculos, având câţiva jucători foarte tehnici. Din păcate, ne-am creat multe ocazii, în special în primele 35 minute, nu am marcat, iar asta a scăzut din încrederea pe care trebuia să o avem. Am pierdut acest joc. S-a văzut lipsa jucătorilor pe unele posturi. Ne-a lipsit Milos Buchta, accidentat la mână. De asemenea, Sergiu Muth a fost suspendat. Sunt dezamăgit că nu am mai continuat seria bună a jocurilor de acasă“, a mărturisit Dulca.
 
Deplasare grea
 
Eşecul în faţa celor de la Năvodari a cam „trântit“ Gazul în clasamentul adevărului. Gruparea de pe Târnava Mare va juca mâine, la Botoşani, ultima partidă oficială din acest an. În tur, moldovenii s-au impus la Mediaş cu scorul de 2-1, astfel că alb-negrii îşi doresc revanşa. „Nu ne rămâne decât să mergem la Botoşani şi să spălăm din această imagine pe care am lăsat-o la ultima partidă de acasă cu Săgeata“, a conchis Dulca.
    Trimite prin e-mail