joi, 19 decembrie 2013

Publicat la 12/19/2013 07:38:00 a.m. de Redacţie

Cadouri de Crăciun! Octogenarii medieşeni şi cuplurile de aur au primit diplome şi bani

46 de cupluri care au aniversat o jumătate de veac de căsnicie au fost premiate la Casa Căsătoriilor. Municipalitatea a oferit fiecăruia o diplomă şi o recompensă materială. Tot ieri, 169 de octogenari au primit un cadou de sărbători. De şase ani de zile, la Mediaş, administraţia locală îi premiază pe octogeneri şi pe cuplurile care sărbătoresc Nunta de Aur.


Autor: Alex PÎNTEA

Fiecare dintre noi îşi doreşte ca, odată ajuns la vârsta senectuţii, să ducă o viaţă liniştită. Trăim cu speranţa, dar, de obicei, bătrâneţea vine altfel - cu griji şi nevoi care ne marchează profund. În ochii bătrânilor vedem amărăciune, durere, teamă. Îi vedem, de multe ori, în faţa unei vitrine, privind cu tristeţe şi neavând posibilitatea de a cumpăra ceea ce îşi doresc, în condiţiile în care, după o viaţă de muncă, pensia lor este prea mică. Sunt imagini pe care cu greu ţi le scoţi din minte. Sunt, însă, şi momente în care o lumină aproape stinsă se aprinde din nou în ochii lor: lumina bucuriei.

Surpriza municipalităţii

Pentru 169 de pensionari din municipiul Mediaş care au aniversat anul acesta vârsta de 80 de ani, sărbătoarea Crăciunului a venit cu un mic cadou. Primăria Mediaş şi Consiliul Local le-au oferit fiecăruia o sumă de bani, în semn de preţuire şi respect. Miercuri dimineaţa, sala „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaş a fost neîncăpătoare. Pe propriile picioare sau ajutaţi de rude, bătrânii au răspuns chemării municipalităţii. „Dorim să vă felicităm pentru performanţa de a atinge vârsta de 80 de ani. La această vârstă, puteţi să vă uitaţi în urmă să vedeţi ce aţi realizat pentru dumneavoastră şi pentru acest oraş. De asta am decis să vă oferim o diplomă de excelenţă şi o mică sumă de bani“, le-a spus primarul Teodor Neamţu.

foto: Mircea HODĂRNĂU

Cadou binevenit

Rând pe rând, fiecare participant a fost felicitat de către edilul-şef al Mediaşului. Cu emoţii, vârstnicii au primit diploma şi cei 400 de lei. Pentru ei, banii primiţi se vor transforma în produse pentru masa de Crăciun, vor merge la plata facturilor sau se vor transforma în cadouri pentru nepoţi. „Este un gest deosebit făcut de Primărie. La bătrâneţe, nouă, pensionarilor, ne lipsesc multe. Sincer să vă spun, nu m-am aşteptat la aşa ceva. Este o deosebită probă de omenie din partea primarului şi a consilierilor locali. Sunt mulţumită că am ajuns această vârstă în condiţii aproximative de sănătate“, a mărturisit o medieşeancă.

Cupluri de aur

A venit şi rândul cuplurilor care şi-au aniversat nunta de aur să fie sărbătorite. 46 de cupluri care au aniversat anul acesta 50 de ani de căsătorie au fost invitate la Casa Căsătoriilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei. Fiecare a primit câte o diplomă de excelenţă şi un premiu în valoare de 600 de lei. Bugetul alocat Direcţiei de Asistenţă Socială pentru aceste premii a fost de aproximativ 27.000 de lei în cazul premierii cuplurilor care au aniversat nunta de aur şi circa 68.000 de lei pentru persoanele care au împlinit vârsta de 80 de ani. 
    Trimite prin e-mail